Atjauno skeitparka rampas

Finiera rampas virsmas ir bojātas laika un noslodzes ietekmē. Apsekojot nesošās konstrukcijas, secināts, ka tās ir labā tehniskā stāvoklī.

Skeitparku rampām izmanto speciāli izgatavotu un apstrādātu saplāksni. Saplāksnis apstrādāts ar fenola filmas vai UV izturīgas filmas pārklājumu abās pusēs. Parasti viena puse ir ar sietveida (raupju) virsmas struktūru, bet otra puse ir gluda. Raupjā virsma ir nodilumizturīga, taču nereti triecieni un sitieni rada bojājumus, kuri ar laiku palielinās, līdz mitrums un laikapstākļi sāk bojāt finieri.

SIA “Mind Work Ramps” valdes priekšsēdētājs Jānis Kundziņš, kurš savulaik veidojis Kuldīgas skeitparku, informē, ka BMX riteņi piezemējoties, atsit virsmu ar pedāļiem un tā saucamām pegām, radot milzīgu triecienu un bojājot virsmu. Savukārt skūteru zemais rāmis un mazie ritenīši bojā rampu lauzuma vietas.

Laikā, kad veidots Kuldīgas skeitparks, skrejriteņu triku meistaru nav bijis daudz, tāpēc rampas izveidotas atbilstoši skrituļslidošanas un BMX riteņbraukšanas sportistu prasībām. Skrejriteņu uzbūve ir specifiskāka mazo ritenīšu un zemās pamatnes dēļ, līdz ar to uz rampām tiek izdarīts lielāks spiediens kritienu rezultātā. Rampas būtu nepieciešams apstrādāt ar metāla kantēm. Kārlis Leitis, biedrības “BMX ride” Kuldīga biedrs, dalījās pieredzē: “Latvijā ir iekštelpu skeitparki, kuros nav atļauts sportot ar skrejriteņiem, lai nebojātu rampas.”

Kuldīgas skeitparks pilsētas estrādē darbojas kopš 2004. gada. SIA “Mind works ramps” projekta ietvaros skeitparku modernizēja 2014. gada vasarā – demontēja esošos elementus, uzstādīja jaunas skeitrampas, tādējādi izveidojot to par vienu no modernākajiem āra skeitparkiem Latvijā. Tāpat skeitparks renovēts 2016. gadā.

Skeitparks izveidots, lai bērnos un jauniešos rosinātu pavadīt lietderīgu, veselīgu un sportisku brīvo laiku. Kuldīgas novada pašvaldība atbalsta dažādus ar ekstrēmo sporta veidu saistītu pasākumus, tādējādi popularizējot Kuldīgas skeitparku un atbalstot šī sporta veida piekritējus.