Ja nepieciešams pieslēgt apkuri, informē savu apsaimniekotāju

Atgādinām, ka kārtība, kādā notiek apkures pieslēgšana, ir šāda – daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākie vēršas pie apsaimniekotāja ar ierosinājumu uzsākt apkures sezonu, savukārt mājas apsaimniekotājs informē par to SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Pirms apkures uzsākšanas, tiek veikti sagatavošanās darbi, lai jau ar 1. oktobri pieslēgtu siltumu mājām, kuras par to būs informējušas savu nama apsaimniekotāju. Apkures sistēmas palaišana tiks nodrošināta trīs dienu laikā no pieteikuma saņemšanas.

Apkures pieslēgšanas kārtība pagastos ir nedaudz atšķirīga. SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Ervīns Šteinbergs skaidro: “Pagastu katlu mājas un ēkas sākam apkurināt visas reizē (Pelči, Renda, Pansionāts, Vārme, Padure, Priedaine). Algoritms ir tas pats – uzsākam darbību trīs dienu lakā pēc pieteikuma saņemšanas, bet visam pagastam/ ciemam ir jāvienojas par konkrētu datumu, kad apkuri vēlams uzsākt.”

Maldīgs ir uzskats, ka pēc iespējas vēlāk uzsākta apkures sezona nodrošinās arī mazāku siltumenerģijas patēriņu un zemākus rēķinus. Lai mājokļos būtu silti un patīkami, apkures sezona jāuzsāk laikus. Apkures pieslēgšanas atlikšana uz pēdējo mirkli, kad ēka jau zemās temperatūras, vēja un lietus ietekmē paspējusi krietni atdzist, un telpās kļuvis ļoti drēgni, nav labākais risinājums un tādējādi ietaupīt finanšu līdzekļus nevar, jo būs vajadzīgs daudz lielāks enerģijas patēriņš, lai ēku uzsildītu un telpās nodrošinātu nepieciešamo temperatūru.

Tāpēc iesakām uzsākt apkuri laicīgi un pamazām, lai, pienākot aukstajam laikam, ar apkuri saistītie jautājumi ir sakārtoti un katrs savās mājās, mācību iestādē vai darba vietā var justies omulīgi un patīkami.

Svarīgi saprast, ka, savlaicīgi uzsākot apkures sezonu, tas nenozīmē, ka visu laiku būs siltumenerģijas patēriņš. Dienās, kad silda saules stari, patēriņš nokrītas līdz minimumam.