Pirms izmet tekstila izstrādājumus, ievieto tos maisā!

Ļoti novērtējam iedzīvotāju iesaisti tekstila šķirošanā, taču ir novērots, ka iedzīvotāji tekstila izstrādājumus neievieto maisos un konteinerā iemet tāpat. Apģērbus sabojā mitrums un tie vairs nav otrreiz lietojami. “Ļoti svarīgi tekstila izstrādājumus ievietot maisā un kārtīgi to aizsiet,” aicina SIA “Kuldīgas komunālo pakalpojumi” Tehniskās bāzes un atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Jānis Ezerkalns.

Konteineros tekstils ir jāievieto tādā stāvoklī, kādā mēs paši būtu gatavi tos lietot – nesaplēstas, tīras, sausas drēbes, apavu pāri, somas, jostas, mājas tekstils, kā piemēram, segas, palagi, galdauti, aizkari u.c. Tekstila šķirošanai paredzētajā konteinerā ir aizliegts ievietot mitru, pelējošu, netīru, ar sadzīves ķīmiju vai motoreļļām notraipītu, saplēstu apģērbu vai apģērba atgriezumus. Kopā ar tekstilu nav šķirojami cita materiāla izstrādājumi, piemēram, gumijas zābaki, plastmasas slēpju zābaki, kā arī mīkstās rotaļlietas. Tie iedzīvotāji, kuri nav pārliecināti, kādus tekstila izstrādājumus drīkst šķirot, aicinām to vest uz Dārzniecības ielu 9, kur speciālists pastāstīs un parādīs, kā pareizi to izdarīt.

Kopumā šobrīd pilsētā izvietoti 13 tekstila konteineri – pie Kuldīgas Centra vidusskolas, pie veikala “Maxima”, pie Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Piltenes ielas masīvā pie Dzintaru ielas, Planīcas ielas masīvā, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas sētā, I. Zeberiņa Kuldīgas pamatskolas sētā, Kuldīgas attīstības aģentūras sētā, kā arī Dārzniecības ielā 9.