Kuldīgas pārtikas tirgus jau izsenis dēvēts par balzamu dvēselei. Kāpēc? Jo šeit ikviens atradīs ko īpašu, ar mīlestību audzētu.
Tirgus strādā no 7.00 līdz 14.00 otrdienās, ceturtdienās un sestdienās, kad šeit vērojama īpaša rosība. Tad šeit pulcējas ap 50 tirgotāji, piedāvājot kūpinātas zivis un gaļu, pašu ceptu maizi un raušus, medu vai marinējumus, tomātus, olas, ziedu stādus, kā arī citas saimniecībā izaudzētas un lolotas lietas. Tirgus paviljonā tirgotāju pulciņam pievienojusies arī Kuldīgas maizes ceptuve ar pircēju vidū iecienītāko produkciju – sīpolu maizi, burkānu maizi, klasisko saldskābmaizi, rupjmaizi un gaisīgo baltmaize, kā arī dažādiem raušiem un smalkmaizītēm.
“Tie laiki, kad tirgu apmeklēja tikai vidējā paaudze un seniori, sen kā jau beidzies. Vietējo produkciju iecienījuši arī jaunieši un jaunās ģimenes ar bērniem. Un tas ir saprotams, jo mēs redzam un zinām, kur tas audzēts un no kurienes nācis,” pastāstīja tirgus pārzine Viola Ozola.
FOTO: fotoklubs "Kursa"