Turpina pieslēgt apkuri

Šajā nedēļā apkure tiks pieslēgta visām SIA ”Kuldīgas komunālie pakalpojumi”  (KKP) apsaimniekotajām novada daudzdzīvokļu ēkām un nedzīvojamam fondam. KKP aicinājis SIA “Kuldīgas siltumtīkli” sākt apkures pieslēgšanu, negaidot māju vecāko pieprasījumu par apkures sezonas uzsākšanu.

Informējam, ka Kuldīgas novada Padurē un Priedainē apkures sezona tika uzsākta jau pagājušā nedēļā. SIA “Kuldīgas siltumtīkli” informē, ka ēkām Pelčos šodien siltums tiks padots testa režīmā. Ja visām ēkām viss būs kārtībā, tad tiks turpināts kurināt. Rendā siltumu pados no otrdienas. Arī Mežvaldē viss ir pārbaudīts un apkures sistēma ir kārtībā, lai no šīs nedēļas varētu uzsākt apkures sezonu.

Pēc SIA “Kuldīgas siltumtīkli” sniegtās informācijas: “Sagatavošanās darbi apkures uzsākšanai noritēja raiti un tie tika uzsākti savlaicīgi. Katlumājas ir darba kārtībā, kurināmais ir sagādāts un kurinātāji ir gatavi sākt darbu.

Maldīgs ir uzskats, ka pēc iespējas vēlāk uzsākta apkures sezona nodrošinās arī mazāku siltumenerģijas patēriņu un zemākus rēķinus. Nogaidot līdz brīdim, kad gaisa temperatūra ir noslīdējusi līdz plus astoņiem grādiem, ēka ir atdzisusi pilnībā un sākusi akumulēt aukstumu. Tādos gadījumos ēkas uzsildīšanai nepieciešams ilgāks laiks un lielāks siltumenerģijas apmērs.”