Sākušies lielie rudens darbi

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP) speciālistus, sagaidot rudeni, pārņēmusi vēl lielāka darba duna, jo jānoslēdz vasaras darbu sezona un jāgatavojas ziemai.

Pilsētā KKP izvietojis lielos, baltos maisus, kuros teritoriju uzturētāji var bērt sagrābtās lapas. Atgādinājums iedzīvotājiem – šajos maisos likt sagrābtās lapas, nokaltušus augus, zarus (pirms ievietošanas salauzt sīkāk). Lūdzam nemest ikdienas atkritumus! Lapas Kuldīgas iedzīvotāji bez maksas var nodot arī KKP šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Dārzniecības ielā 9, Kuldīgā.

Vasaras beigās tika pārstādīts Piltenes ielas rotācijas aplis, lai līdz nākamajam pavasarim augi būtu iesakņojušies un ziedētu pilnā sparā. KKP Zaļumsaimniecības komanda cītīgi strādā arī, lai sagatavotu ziedošās dobes un puķupodus rudenim – līdz ar vēsāku laiku plānots iestādīt ziedus, kuri priecēs līdz pirmajam sniegam.

Ceļu uzturēšanas komanda remontē bedres, greiderē grants ielas un ceļus, kā arī veic citus ikdienas vides uzlabošanas darbus, piemēram, labo un krāso soliņus, mazgā ceļa zīmes, taisno vai maina ceļa zīmju stabus, tīra ceļa malu apaugumus, sakārtots laukums Lapegļu ielā 2, Piltenes ielā 23 un citviet. Ceļu meistars Māris Lagzdiņš pastāstīja: “Piemēram, ceļa zīmju taisnošana vai mainīšana ir viens no biežākajiem ikdienas darbiem. Pērn nomainījām 97 bojātus stabus un taisnojām 242 sagrozītas zīmes. Tas ir laikietilpīgs un nebūt ne lēts process, turklāt vienreiz iztaisnotu ceļazīmes stabu otrreiz vairs nevaram iztaisot, jo tas nolūzt. Tādā gadījumā nākas to mainīt un tas izmaksā vairāk nekā 50 EUR gabalā. Savukārt, ja jāmaina stabs ar visu ceļazīmi, tad summa var sasniegt pat līdz 150 EUR. Aicinām iedzīvotājus ar auto vai citiem pārvietošanās līdzekļiem būt uzmanīgiem un saudzēt pilsētas īpašumu.” Taču, gaidot ziemas sezonu, KKP jau iegādāta smilts ceļu kaisīšanai. Pēc tam to sajauc ar sāli. Šo materiālu izmanto trotuāru un grants ielu kaisīšanai.

Pilsētas teritorijā un daudzdzīvokļu māju rajonos, kurus apsaimnieko KKP, vēl pēdējo mēnesi pirms vēsā un mitrā laika iestāšanās, tika pļauts zālājs. Paralēli ikviens aicināts bez maksas Šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Dārzniecības ielā 9, Kuldīgā nodot dažādus pārstrādei derīgus atkritumus – skābsiena plēves, plastmasas kannas, "big bag" maisus, polipropilēna plēves un mucas.

Ēku uzturēšanas un remonta sektora komandai lielākā daļa darbu norit pie ēku uzlabošanas. Piemēram, Gaismas ielā 4 sataisītas kāpnes, Gaismas ielā 5 salabots tiltiņš, Policijas ielā pabeigti elektrības un logu remontdarbi utt. Gatavojoties ziemas sezonai, aktīvi tiek sakārtoti ēku skursteņi – Baznīcas ielā 28, Liepājas ielā 8, Skrundas ielā 19, Annas ielā 4. Skursteņi pārmūrēti arī Pelču pagasta Raidstacijas 1, bet mājai “Rotas” nomainīts jumta segums. Jumta segums sataisīts arī Baznīcas ielā 10, Kuldīgā. Maņģenes ielā 4, Mežvaldē nomainītas ārdurvis, no mājas pamatiem izveidota lietusūdens sistēma, nolīdzināts pagalms, nolīmeņotas kanalizācijas akas. Savukārt Vārmes pagasta mājā “Bangas” koplietošanas telpās nomainīti logi.