Iedzīvotāji aicināti iepazīties ar apsaimniekošanas darbu tāmi 2024. gadam

Esam izstrādājuši dzīvojamo māju plānoto uzturēšanas un apsaimniekošanas darbu tāmi 2024. gadam, ar kuru iedzīvotāji aicināti iepazīties  un diskutēt no 16. oktobra līdz 30. novembrim.

Ar plānoto uzturēšanas un apsaimniekošanas darba tāmi varat iepazīties vietnē www.manskkp.lvejot uz izvēlni, "Līgumi", tālāk spiediet uz līguma numuru, tad skatiet sadaļu "Mājas dati", kur varat lejupielādēt plānotās bilances failu.

Diskutēt un uzdot jautājumus par plānotajiem darbiem nākamajam gadam iespējams, zvanot sava apsaimniekotājam pa tālruni 63321963 vai sūtot e-pastu: kkp@kuldiga.lv.

Tāmes izstrādātas 350 Kuldīgas komunālo pakalpojumu apsaimniekošanā esošām daudzdzīvokļu mājām. Māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas tāme tiek mainīta saistībā ar esošās situācijas būtiskajām izmaiņām – minimālās algas palielināšanu, veicamo darbu apjomu un nepieciešamo darbu izpildes kvalitātes prasībām, kā arī citu pakalpojumu izmaksām.

Īpašumu apsaimniekošanas daļas vadītāja Ita Bērziņa skaidro: “Dzīvojamo māju uzturēšanas un apsaimniekošanas darbu tāmes 2024. gadam sastādītas tā, lai nākotnē būtu iespējams veidot apsaimniekošanas maksas līdzekļu uzkrājumu mājām nepieciešamo darbu veikšanai un ikdienas uzturēšanai. Lai nerastos dažādi pārsteigumi, aicinām savlaicīgi un detalizēti iepazīties ar savas mājas pārvaldīšanas tāmi, kuru, izvērtējot māju stāvokli, izstrādājuši speciālisti, apkopojot dzīvojamajai mājai nepieciešamos remonta darbus.”

  • Ēkām, kuras apsaimnieko “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”, pamatojoties uz Kuldīgas novada pašvaldības pilnvarojuma pamata, nav nepieciešams dzīvokļu īpašnieku lēmums, jaunais tarifs un darba plāns stāsies spēkā ar 2024. gada 1. janvāri;

  • Ēkām, kuras noslēgušas ar “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem” Pilnvarojuma līgumu – kopībai jālemj par tarifa izmaiņām, pieņemot minēto lēmumu īpašnieku kopsapulcē. Dzīvokļu īpašnieki izvērtē dokumentus, kas pamato attiecīgo darbību izmaksu efektivitāti. Kopsapulce ir lemttiesīga, ja dalībnieku dzīvokļu īpašnieki pārstāv vairāk nekā pusi no visiem dzīvokļu īpašumiem. Sapulces protokols ar lēmumu Pārvaldniekam jāiesniedz līdz 12. decembrim.

  • Ēkām, kur noslēgti ar Pārvaldnieku Pilnvarojuma līgumi un ir atrunāta cita kārtība, jaunais tarifs stājas spēkā ar 2024. gada 1. janvāri.