Hercoga Jēkaba gadatirgus – jau šajā nogalē

Jau šajā nedēļas nogalē, 7. oktobrī no 11.00 līdz 16.00 Liepājas ielā, Kalna ielā un Kalnas ielas 19 pagalmā norisināsies tradicionālā un daudzu iemīļotā rudens dižandele – Hercoga Jēkaba gadatirgus.

Dalībai tirgū pieteikušies 175 tirgotāji no malu malām, lai piedāvātu labāko, ko paši darinājuši – maizes, konditorejas izstrādājumus, gaļas un zivju produktus, dažādus sieru un makaronu veidus, mērces un pesto, gardumus un našķus. Šoreiz apmeklētājus aicinās nobaudīt uz vietas gatavotu uzbeku plovu un uz dzīvās uguns ceptu picu. Neizpaliks arī amatnieki ar rotām, apģērbiem, rotaļlietām un keramikas izstrādājumiem.

Rudens gadatirgus vienmēr izceļas ar vērienīgu tirgu, kas vienkopus pulcē visus novada pagastus un citus tirgotājus no malu malām, kā arī ar bagātu kultūras programmu, kas tirdziņa apmeklētājiem liek griezties deju ritmā un dziedāt līdzi jautriem meldiņiem.

Hercoga Jēkaba gadatirgu rīko SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”. Tirdziņš norisinās no 2010. gada, un tas kļuvis par iecienītu pasākumu ne tikai tirgotājiem, bet arī apmeklētājiem.