Pirmais sniegs – pirmās nolauztās ceļazīmes

Sagaidot pirmo sniegu, gājēji un autobraucēji aicināti būt piesardzīgi un pārvietoties atbilstoši laikapstākļiem. Pēdējā diennaktī automašīnas taranējušas barjeras Jelgavas un Skrundas ielas krustojumā un nolauzušas ceļazīmes Laimdotas, Ventspils un Jelgavas ielā.

Kuldīgas komunālie pakalpojumu (KKP) Sanitārās tīrīšanas daļas vadītāja Daiga Gravniece skaidroja, ka šis rīts bijis darbīgs: “Ja gatavojāmies ierastai sniega tīrīšanai, tad viss izvērtās citādāk, jo straujā temperatūras maiņa sniegu padarīja smagu un slapju. Vietām šaurās ietves neilgi pēc sētnieku tīrīšanas atkal bija ar sniegu, jo, automašīnām braucot garām, slapjā sniega masa atkal nonāca uz ietvēm”. KKP ziemas sezonai jau gatavojušies savlaicīgi un smilts ceļu kaisīšanai iegādāts. Tas jau tiek izmantots trotuāriem, taču cilvēkiem tāpat ir jābūt piesardzīgiem, jāizvēlas laikapstākļiem atbilstoši apavi.

Sanitārās tīrīšanas daļā strādā 38 sētnieki, kas rūpējas par Kuldīgas novada domes deleģētajām teritorijām (ietvēm), apsaimniekojamo māju teritorijām, kā arī ir namīpašumiem, kas slēguši līgumus par ietves kopšanu. D. Gravniece apstiprināja, ka visās teritorijās darbinieki ir nodrošināti. “Piemēram, platās gājēju ietves – Sūru ielā un citviet – tiek tīrītas un nepieciešamības gadījumā kaisītas ar tehnikas palīdzību,” D. Gravniece papildināja. Taču vēršam uzmanību, ka privātmāju un ēku īpašniekiem par to pieguļošo teritoriju jāparūpējas pašiem!

Ziemas dienests darbus uzsāka jau 4.00 no rīta – tīrīja ielas un ietves. Sākumā tiek tīrītas tranzīta un galvenās ielas, piemēram, Ventspils, Stendes, Aizputes, Piltenes, Mucenieku, Sūru, Jelgavas un Planīcas. Savukārt pēc tam – mazākas nozīmes ielas. Ja laika apstākļi ir slikti, piemēram, spēcīgi putina, speciālisti darbu sāk vēl agrāk. Laika apstākļiem un situācijai uz ielām līdzi seko trīs atbildīgie dežuranti, kuri strādā maiņās. Kuldīgā ir vairākas sniega tīrīšanas tehnikas vienības – divi smilšu/ sāls kaisītāji, seši traktori – sniega šķūrētāji, viens ceļa greiders, viens frontālais iekrāvējs.

Uzņēmuma Ziemas dienests sniedz arī ārpakalpojumus – tīra sniegu no dažādu veikalu stāvlaukumiem un iestādēm.

Ziemas dienesta tālrunis 26345299.