Pagarināta nolietoto riepu nodošanas akcija

Ņemot vērā lielo iedzīvotāju atsaucību nolietoto riepu nodošanas akcijā, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP) to pagarina līdz 30. novembrim.

“Iepriekšējā akcijā, kas norisinājās no 1. līdz 11. novembrim, 742 iedzīvotāji nodeva 3596 riepas, jeb 35960 kg,” pastāstīja Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Jānis Ezerkalns.

Iedzīvotāji, kuri vēl nav paspējuši nodot nolietotās riepas, to var bez maksas izdarīt līdz 30. novembrim šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Dārzniecības ielā 9, Kuldīgā. Nolietotās riepas var nodot iedzīvotāji (privātpersonas), kuru sadzīves atkritumu apsaimniekotājs ir KKP, uzrādot automašīnas tehnisko pasi. Vēršam uzmanību, ka bez maksas četras nolietotas vieglo automašīnu riepas drīkst nodot tikai vienu reizi, norādītajā laika periodā un vietā.

Akcija norisinās sadarbībā ar nolietotu riepu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Tire bee”.

Autoriepu sadalīšanās process ir ļoti lēns. Tas var ilgt pat ilgāk, nekā simts gadus. Tā tad, piemēram, mežā izmestas riepas tādu dabas stūrīti nepievilcīgu padarīs ilgāk, nekā vidēji ir cilvēka mūžs. Turklāt riepu sadalīšanās procesā radušies galaprodukti ir bīstami videi un to saindē.

Zemes ekoloģijai vēl kaitīgāka par vienkāršu nonākšanu dabā ir riepu degšana. Degot riepām, strauji izdalās kodīgi dūmi, kas satur dažādas agresīvas kaitīgas vielas un ķīmiskus savienojumus. Tie ir indīgi un var izraisīt dzīvo organismu smagu saslimšanu un pat nāvi, kā arī kaitē augiem.