Iedzīvotāji bez maksas var nodot un paņemt remontmateriālus

Dārzniecības ielā 9 jau teju 2 gadus darbojas būvmateriālu apmaiņas punkts, kur iedzīvotāji bez maksas var nodot un paņemt dažādus remontmateriālus un būvmateriālus.

Te ikviens var atvest un nodot no būvniecības pārpalikušos materiālus – flīzes, krāsas, lakas, santehniku, cementu, ģipškartonu, finieri, skaidu plāksnes, akmens vati, siltinājuma materiālus, tapetes, vai pat labi saglabājušās, bet vairs nevajadzīgas mēbeles un citas ar būvniecību saistītas lietas. Arī būvniecības uzņēmumi, pārskatot noliktavas, aicināti nevajadzīgās, bet vēl izmantojamās preces vest uz būvmateriālu apmaiņas punktu.

Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Jānis Ezerkalns informēja: "Galvenais nosacījums – nododamām precēm jābūt lietojamām. Šos būvniecības materiālus pēc tam aicinām paņemt iedzīvotājiem, kuri vēlas uzlabot vai mainīt savu dzīvesvietu. Apmaiņas punkta radītās iespējas izmanto arī Latvijas samariešu apvienības darbinieki, kuri palīdz mazturīgiem cilvēkiem uzlabot dzīves kvalitāti. Tāpēc gribu ikvienu aicināt neizmest to, kas vēl var būt noderīgs citiem."

Ideja radusies jau pirms vairākiem gadiem, kad, remontējot mājokli, pāri palikuši dažādi materiāli, tai skaitā arī jauni un neizmantoti. Noliekot tos šķūnīti, parasti tie tā arī netiek izmantoti un pēc laika tiek izmesti.

SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" vadītājs Kaspars Poriķis: "Būvmateriālu apmaiņas punkta mērķis ir veicināt aprites ekonomiku, saimniekot ekonomiski un dot būvmateriālu un remontmateriālu pārpalikumiem otru iespēju tā vietā, lai tie aizmirstībā nogultu iedzīvotāju šķūnīšos vai pagrabos, vai uzreiz nonāktu atkritumos."

Būvmateriālu nodošanas punkts atrodas šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā, Dārzniecības ielā 9 un tā darba laiks:

  • pirmdienās 9.00-19.00,

  • otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās 9.00-16.00,

  • sestdienās 9.00-12.00.

*Pusdienas pārtraukums darba dienās 12.00 – 13.00.

Ja jums ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums!