Noderīga informācija svētku apmeklētājiem

Jau šodien Kuldīgas pilsētu sāks piepildīs neaizmirstama atmosfēra - ielu mākslinieki, koncerti, dīdžeji, karuseļi un plašs izklaižu piedāvājums. Gatavojoties festivālam, apkopota noderīga informācija apmeklētājiem.

Tirgošanās – 1905. gada parkā un Semināra parkā

Neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa ir tirgotāji, kuri kā ierasts Kuldīgā pulcējas kuplā skaitā. Arī šogad dalībai “Vasaras vitrāžas” tirdziņā pieteicies 151 tirgotājs un 18 no tiem ir vietējie Kuldīgas novada mājražotāji, amatnieki. Tāpat tirgotāju vidū būs viesi no kaimiņvalstīm un citām Latvijas pilsētām. Dace Grehova, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” ielu tirdzniecības organizatore pastāstīja: “Kaimiņzemes amatnieki ļoti iecienījuši mūsu pilsētas svētkus un katru gadu labprāt tajos arī piedalās. Starp tirgotājiem ir arī sava veida patrioti, kuri pie mums tirgoties brauc vienmēr un nepalaiž garām nevienu tirdziņu.”

Lai svētkus baudītu pilnu krūti, mierīgi izstaigājot pilsētu un nedrūzmējoties Liepājas ielā kā citus gadus, šajos svētkos tirdziņi norisināsies daudz mierīgākā, zaļākā zonā – 1905. gada parkā un Semināra parkā. Tas gan tirgošanos, gan uzturēšanos radīs patīkamāku ne tikai tirgotājiem, bet arī apmeklētājiem.

Svētku tirgus šogad norisināsies trīs dienas – no 21. līdz 23. jūlijam.

  • 21.07.2023. – tirdzniecība no 12.00 līdz 19.00,

  • 22.07.2023. – tirdzniecība no 10.00 līdz 21.00,

  • 23.07.2023. – tirdzniecība no 10.00 līdz 18.00.

Tirgū būs iespējams iepriecināt sevi ar saldumiem un dažādiem našķiem, maizi un konditorejas izstrādājumiem, gaļu un zivīm, cietiem, mīkstiem un dažādās garšvielās izstādinātiem sieriem. Šajā gadā parādījušies arī vegānu un veģetāriešu produkcijas tirgotāji. Tirdziņu plaši pārstāvēs arī tirgotāji ar amatniecības precēm, koka, lina, rotu un citiem izstrādājumiem. Svētku laikā Liepājas ielā divās vietās būs iespēja baudīt arī siltu maltīti.

“Novērots, ka tirgotāji ļoti rūpējas un uzklausa savu pircēju vēlmes. Pieprasītākie pircēju produkti nemitīgi tiek uzlaboti, veidots kas jauns, iepakots citādāk un interesantāk, lai pircējam vienmēr būtu prieks atgriezties,” papildina D. Grehova.

Papildu autostāvvietas

Rūpējoties par kuldīdznieku un pilsētas viesu ērtībām, uz svētku laiku tiks izveidotas papildu autostāvvietas. Tāpat pilsētā izvietotas vairāk nekā 20 pārvietojamās labierīcības – lielākā daļa no tām tiks novietotas vietās, kur paredzama lielākā cilvēku plūsma, piemēram, Pilsētas dārzā, estrādē, pie Māras dīķa, Semināra parkā.

Aicinām ar aktuālo informāciju par stāvvietām iepazīties interaktīvajā kartē.

 

FOTO: Ieva Benefelde