Mazie basketbolisti iepazīst atkritumu šķirošanu

Kuldīgas sporta skolas mazie basketbolisti šodien viesojās Dārzniecības ielas atkritumu šķirošanas punktā, kur iepazinās ar atkritumu pārstrādes praktisko pusi, apskatīja, kā kāds iedzīvotājs nodod elektropreces un būvgružus, vēroja atkritumu šķirošanas punkta darbinieku darbu un apguva, kā pareizi šķirot atkritumus.

Ekskursija sākās ar sarunu par to, kuros konteineros mest šķirotos atkritumus. Piemēram, zilais konteiners paredzēts plastmasas, papīra un metāla atkritumiem, bet dzeltenais – stiklam. Bērni aplūkoja, kā norit kartona un papīra presēšana milzīgos klučos. Atkritumu šķirošanas daļas vadītājs Jānis Ezerkalns pastāstīja, kā tiek pārstrādāti atkritumi un kā tie iegūst "otru dzīvi".

Liela daļa bērnu atzina, ka ir jau pazīstami ar atkritumu šķirošanu, jo mājās kopā ar vecākiem to ikdienā dara. Savukārt J. Ezerkalns atzina, ka cilvēku šķirošanas paradumi kļuvuši arvien labāki – iedzīvotāji to dara arvien vairāk un pareizāk. Viņš minēja arī praktisku piemēru, kā ģimene, sašķirojot atkritumus, sapratusi, cik lielu naudas summa patiesībā ir iespējams ietaupīt.