Atjauno fasādi ēkai Liepājas ielā 37

Uzsākti fasādes atjaunošanas darbi ēkai Liepājas ielā 37, kas vienlaikus ir arī valsts kultūras piemineklis – vēsturiska notikumu vieta “Adatu fabrika”. Ēkā esošās iestādes un aptieka darbu turpina kā ierasts un ir apmeklētājiem pieejama.

Plānots, ka četru mēnešu laikā ēka iegūs jaunu fasādes krāsojumu, kas iekļausies un veidos vienotu ansambli ar jau atjaunoto Adatu torni.

“Tā kā Kalpaka ielas kvartālā ir sākti mērķtiecīgi sakārtošanas darbi un tas kļūst pievilcīgs ne vien iedzīvotājiem, bet arī pilsētas viesiem, tad Kuldīgas komunālie pakalpojumi kā Liepājas ielas 37 ēkas pārvaldnieks uzskatīja, ka ir svarīgi arī šai ēkai veikt vienkāršotu fasādes atjaunošanu,” skaidroja Kuldīgas komunālo pakalpojumu valdes loceklis Kaspars Poriķis.

Ēkai tiks sakārtot jumta segums un palodzes, atjaunota fasādes apdare (vecās krāsas noņemšana, bojātā apmetuma labošana, vēsturiskā apmetuma atjaunošana), jaunas krāsa uzklāšana fasādei un logiem, sakārtotas un atjaunotas ēkas ieejas iekšpagalmā.

Plānotais aptuvenais būvdarbu ilgums – četri mēneši. Kopējās plānotās projekta izmaksas sastāda 117 100 EUR, t.sk. 30 000 EUR pašvaldības līdzfinansējums.

Izsludinātā iepirkuma rezultātā būvdarbus veic SIA “Genus”.