Būtiski pieaudzis nodoto ūdens skaitītāju rādījumu skaits

Ieviešot jauno kārtību – atgādinājumu izsūtīšanu e-pastā un īsziņā par ūdens skaitītāju rādījumu nodošanu – par 30% palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri šajā mēnesī nodevuši rādījumus.

“Esam priecīgi, ka šī ideja rezultējusies tik pozitīvi. Paldies iedzīvotājiem arī par labajiem vārdiem, ka pakalpojums viņiem ir noderīgs. Arī turpmāk ik mēnesi izsūtīsim šādus atgādinājumus un ceram, ka arvien vairāk mājsaimniecības izmantos iespēju nodot skaitītāju rādījumus elektroniski,” saka SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP) valdes loceklis Kaspars Poriķis.

Rādījumi par kārtējo mēnesi jānodod no katra mēneša 27. datuma līdz nākamā mēneša 3. datumam. Tie iedzīvotāji, kuri rādījumus jau paguvuši nodot papīra formātā, aicinām šo atgādinājumu neņemt vērā, jo jūsu iesniegtais rādījums vēl nav paspēts reģistrēt.

Lai nodotu rādījumu elektroniski, klikšķiniet uz ziņā norādītās saites, tā aizvedīs uz vietni www.manskkp.lv, kur ātri un ērti varēs nodot ūdens skaitītāju rādījumus. Rādījumus var nodot ne tikai no datora, bet arī no mobilā telefona. Skaitītāja rādījumi par patērēto ūdeni ir jānodod tiem klientiem, kuriem KKP izraksta rēķinus par patērēto ūdeni.

Rādījumu nodošana pieejama gan reģistrētiem, gan nereģistrētiem lietotājiem. Ja vēl neesat reģistrējies šajā sistēmā, bet vēlaties to izdarīt, tad pirmajā reizē jums prasīs norādīt vārdu, uzvārdu, e-pastu, paroli pirmo reizi un atkārtoti, ar kuru turpmāk pieslēgsieties sistēmai. Reģistrētiem klientiem sistēmā ir iespēja nodot ne tikai skaitītāju rādījumus, bet pieejama arī praktiska informācija, piemēram, rēķinu vēsture, skaitītāju rādījumu statistika, līguma informācija, dzīvojamās mājas bilance.

Nereģistrētiem lietotājiem, lai pieslēgtos sistēmai un nodotu skaitītāja rādījumus, ir jānorāda vien e-pasts un līguma identifikators (KPL00000000), kas redzams rēķina augšpusē sarkaniem burtiem un cipariem vai arī saņemot atgādinājuma e-pastu klikšķinot atgādinājuma e-pastā uz saites.

Elektroniska rādījumu nodošana ir arī drošāka, jo bieži vien iedzīvotāji papīra formā tos nodod nekorekti – skaitītāja rādījumu pasta kasītēs nonāk pilnīgi anonīmas lapiņas, tikai ciparu virkne, vai kā citādi neprecīzi nodotas, līdz ar to KKP grāmatvedība nespēj atšifrēt, kuras adreses skaitītāju rādījumi tie ir. Ja elektroniska skaitītāju rādījumu nodošana nav iespējama, aicinām izmantot drukātā rēķina pasaknīti (pa raustīto līniju izgrieztu tabulu lapas apakšā). Tajā ierakstiet skaitītāja rādījumu un iemetiet pasta kastītē skaitītāju rādījumu nodošanai.

Informējam, ka atgādinājuma īsziņu un e-pastu nesaņems tie iedzīvotāji, kuri KKP nav snieguši šos kontaktus.

Tāpat atgādinājuma īsziņu un e-pastu saņems tie iedzīvotāji, kuri nebūs apmaksājuši rēķinu norādītajā termiņā.