Papildināts autoostas grāmatu plaukts

Kuldīgas autoostā, Adatu ielā 9, grāmatu plaukts darbojas kopš 2019. gada. Noteikumi pavisam vienkārši - droši, nevienam neprasot, paņemiet interesējošo grāmatu, izlasiet to un atnesiet atpakaļ, lai arī citi var palasīt!

Atgādinām, ka šā gada 20. janvārī uzņēmums “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” Kuldīgā, Dārzniecības ielā 9, atklāja “Būvmateriālu apmaiņas punktu”, kurā ikviens iedzīvotājs bez maksas var nodot vai paņemt dažādus remontmateriālus un būvmateriālus.

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” vadītājs Kaspars Poriķis: “Ar šī punkta izveidi vēlamies veicināt aprites ekonomiku, saimniekot ekonomiski un dot būvmateriālu un remontmateriālu pārpalikumiem otru iespēju, tā vietā, lai tie aizmirstībā nogultu iedzīvotāju šķūnīšos vai pagrabos, vai uzreiz nonāktu atkritumos.”

Ideja radusies jau pirms vairākiem gadiem, kad, remontējot mājokli, pāri palikuši dažādi materiāli, tai skaitā arī jauni un neizmantoti. Noliekot tos šķūnīti, parasti tie tā arī netiek izmantoti un pēc laika tiek izmesti.

Tādēļ tagad ikviens, kuram pāri palikušas noderīgas lietas, ko kāds cits vēl varētu izmantot, aicināts tās vest uz Dārzniecības ielu 9, Kuldīgā.

Arī būvniecības uzņēmumi, pārskatot noliktavas, aicināti nevajadzīgās, bet vēl izmantojamās preces vest uz “Būvmateriālu apmaiņas punktu”.

Tiek pieņemtas visa veida flīzes, krāsas, lakas, santehnika, cements, ģipškartons, finieris, skaidu plāksnes, akmens vate, siltinājuma materiāli un daudz kas cits. Galvenais nosacījums – nododamām precēm jābūt lietojamām!