Līdzina ielas, ierobežo ātrumu

KKP ceļu meistars Māris Lagzdiņš stāsta, ka šajā pavasarī grantētās ielas planētas jau otro reizi. Pirmoreiz tas darīts marta pirmajā pusē pēc saskaņošanas ar pašvaldību, kad iestājās atbilstoši laika apstākļi. Greiders nolīdzinājis Jaunsaimnieku, Strēlnieku, Lidoņu, Alsungas, Lauku, Kurmāles, Sakņu, Darba un citas ielas, kā arī Kurzemītes dārziņu brauktuves. Tāpat KKP tehnika strādājusi Kurmāles pagasta ceļos Kuldīgas tuvumā.

Darbu secība atkarīga no ielas stāvokļa, jo dažas jau bijušas pilnīgi sausas, tikmēr citas vēl

mitras, dažviet tās klājis sasalums. ,,Greiderēšanai jāizvēlas atbilstošais brīdis, citādi darbam nav lietderības,” skaidro M.Lagzdiņš. ,,Kuldīgā grantēto ielu kļūst arvien mazāk – daļai segums jau nomainīts pret dubulto virsmu, un tās nav jāgreiderē. Marts šogad ļoti sauss – nokrišņi nav bijuši. Ja sausums vēl ieilgs, būs jāsāk kaisīt līdzekli pret putekļiem.”

Šonedēļ KKP Putnudārzā ierīkojis zīmes ar 30 km/h, kā to noteikusi domes transporta komisija. Vienības ielā noņemta līdzšinējā zīme Dzīvojamāzona un ierīkoti seši jauni komplekti: maksimālais ātrums (30 km/h) un šī ierobežojuma zonas beigas. Svarīgi, lai ikviens autovadītājs ievērotu, cik ātri Putnudārzā turpmāk atļauts braukt. Zīmju izvietojums saskaņots ar Latvijas Valsts ceļu nodaļu.

Tāpat KKP ik dienu pilsētā ceļa zīmes uzrauga, lai tās atbilstu valsts prasībām, jo laika apstākļu ietekmē tās bojājas – saulē izbalē un vairs neatstaro gaismu, kā arī sasprēgā.

Laikraksts “Kurzemnieks”
Daina Tāfelberga