Par iekšējo tīklu nesaskaņotu pārbūvi

Apkures sezonas sākumā nelikumīgas būvniecība gadījums atklāts Virkas ielā 25, Kuldīgā, kur viens no dzīvokļa īpašniekiem izbūvējis siltās grīdas, pieslēdzoties pie centralizētās siltumapgādes sistēmas, tādā veidā būtiski samazinot siltumenerģijas padevi kaimiņiem.

Iedzīvotāji, kuri savā dzīvoklī daudzdzīvokļu dzīvojamā namā izbūvē apsildāmās grīdas paņem sev paaugstinātu komfortu, kuru apmaksā visi pārējie ēkas iedzīvotāji, turklāt siltums uz kaimiņu dzīvokļiem vairs netiek novadīts nepieciešamajā daudzumā.

Šobrīd “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti, pēc apsaimniekotāja - SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" lūguma, apkures padevi uz siltajām grīdām dzīvoklī Virkas ielā 25 ir atslēguši un siltās grīdas ir noplombētas.

Atgādinām, ka “Kuldīgas siltumtīklu” tiešie pienākumi un atbildības robeža ir siltumenerģijas ražošana, kā arī atbildība par siltumtrašu maģistrālēm un atzariem līdz mājas ievadventiļiem. Par to, kas notiek mājas iekšienē atbild dzīvokļu īpašnieki un mājas apsaimniekotājs.

Aicinām ikvienu meistaru un dzīvokļu īpašnieku pirms plānotās sildelementu nomaiņas vērsties pēc padoma "Kuldīgas siltumtīklos" un savas ieceres OBLIGĀTI saskaņot ar apsaimniekotāju - "Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem" vai citu.

Plašu rakstu par to, cik svarīgi ir neizjaukt apkures sistēmas balansu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās lasiet šeit: http://www.kuldigasilt.lv/home/2021/mar/ka-neizjaukt-apkures-sistemas-balansu/