Kā tiks uzturēti nami Alsungā

ca877b1a 792b 4ca8 ab59 f17e7bd27eb9Alsungas pagasts mums nodevis 27 daudzdzīvokļu ēkas jeb ap 150 dzīvokļu.

Apsaimniekošanas maksa saglabāsies nemainīga pusgadu. Par izmaiņām iedzīvotājus laikus informēsim. Ēkas tiks pārņemtas pakāpeniski. Sākumā katra māja tiks apskatīta, izzinot un fiksējot tehnisko stāvokli, lai, to izvērtējot, aprēķinātu apsaimniekošanas maksu. Alsungā dzīvojamajām mājām tā nav pārskatīta ilgus gadus, tāpēc tā vairs nespēj segt uzturēšanas izmaksas, trūkst naudas remontdarbiem. Ēkas ir atšķirīgas un tiks izvērtētas individuāli, līdz ar to arī apsaimniekošanas maksa būs atšķirīga. Kopīpašumiem tā tiks aprēķināta pēc Ministru kabineta noteikumiem nr. 1013 Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu.

Alsungas māju ūdenssaimniecība daļēji tiek nodota uzņēmumam “Kuldīgas ūdens”. Sākot darbību, šis uzņēmums kopīpašumos ierīkos ūdens ievadskaitītājus, kas uzskaitīs ienākošo daudzumu, lai pārvaldnieks korekti aprēķinātu patēriņu katram dzīvoklim. Tiks apskatīti visi dzīvokļi un pārbaudīti individuālie skaitītāji. Ja vajadzēs, tiks ierīkoti jauni vai atjaunoti pašreizējie.

Tāpat tiks slēgts līgums ar “Ventspils labiekārtošanas kombinātu” par atkritumu savākšanu. Ja kāda ēka vai dzīvoklis ar atkritumu apsaimniekotāju ir slēguši individuālus līgumus, tie būs jāpārtrauc, jo turpmāk kopīpašumiem process būs vienots. Atkritumu maksa tiks dalīta pēc faktiski dzīvojošo skaita.

Aicinām dzīvokļu īpašniekus un īrniekus būt atsaucīgiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai, kas tiek izvietota kāpņu telpās un mūsu mājaslapā www.kkp.lv.

Ja rodas jautājumi, ir lūgums ar mums sazināties pa tālr. 63321963."

Laikraksts “Kurzemnieks”, rubrika “Runā speciālists”, 1.02.2022.