1. februārī Latvijā oficiāli atklāta dzērienu iepakojumu depozīta sistēma

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs:

“Depozīta sistēmas ieviešana ir viens no līdz šim vērienīgākajiem notikumiem vides aizsardzības jomā, un tas vienlaikus ir milzu lēciens virzībā uz ilgtspējīgāku, zaļāku un atbildīgāku patēriņu. Līdz šim plastmasas pudeles, skārda bundžas un stikla taru nereti uzskatījām par atkritumiem, taču šodien tam pieliekam treknu punktu – lielu daļu dzērienu iepakojuma turpmāk atgriezīsim ražošanas un patēriņa ķēdē, lai to atkārtoti izmantotu un novērstu turpmāku apkārtējās vides piesārņojumu.”

Depozīta sistēmā varēs nodot stikla, plastmasas (PET) un metāla (skārdenes) iepakojumus, kuros iepildīti bezalkoholiskie, visa veida alus un citi alkoholiskie (līdz 6%) dzērieni, bet pats iepakojums ir marķēts ar Latvijas depozīta zīmi. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam būs jāiemaksā depozīta maksa 0.10 EUR apmērā, ko pēc iepakojuma nodošanas varēs saņemt atpakaļ.

Aktuālā informācija par depozīta sistēmu pieejama mājaslapā www.depozitapunkts.lv, kā arī “Depozīta punkts” Facebook un Instagram kontos.


Papildu informācija:

Dārta Katrīne Salna
“Depozīta Iepakojuma Operators”
Mediju koordinatore
E-pasts: darta.salna@vilands.lv
Tālrunis: +371 26707706