Uzsāk latvāņu apkarošanu

2020. gadā pašvaldība izstrādāja četru gadu latvāņu apkarošanas plānu. Pērn SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” Kuldīgā esošajās pašvaldības teritorijās latvāņus pļāva vairākkārt, tomēr tie atauga, līdz ar to pašvaldība lēma latvāņu ierobežošanai šogad izmantot ķīmiskus līdzekļus un sakņu rozešu izduršanas metodi.

Tāpat 2020. gada rudenī pašvaldība, piesaistot vairākus speciālistus, tiešsaistē rīkoja informatīvo semināru tiem zemju īpašniekiem, kuri cīnās ar latvāņu problēmu.

2021. gada pavasarī pašvaldība rīkoja cenu aptauju. Līgums tika noslēgts ar SIA “City camping”, kas veiks latvāņu apstrādi ar selektīvās iedarbības herbicīdiem, pielietojot integrēto latvāņu ierobežošanas metodi. Plānots, ka šogad latvāņus apkaros vairākos Kuldīgas novada pašvaldībai piederošajos zemes gabalos Kuldīgas novadā aptuveni septiņu hektāru platībā.

Pašvaldība aicina zemes īpašniekus, kuru teritorijās ieviesušies latvāņi, nepieļaut to audzes veidošanos un laikus veikt to apkarošanu, pielietojot kādu no ierobežošanas metodēm – mehānisko, ķīmisko, bioloģisko vai kombinēto.

Neskaidru jautājumu gadījumā aicinām vērsties pašvaldībā pie vides speciālistes Dace Jansones, sūtot e-pasta vēstuli uz adresi DACE.JANSONE@KULDIGA.LV vai zvanot pa tālruni 27025423.