Tirdzniecības atļauju var saņemt ikviens

Uzņēmuma “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” tirdzniecības vietu organizatore Dace Grehova skaidro, ka līdz ar epidemioloģisko situāciju svētku tirgu rīkot nedrīkst, tādēļ tirgoties neviens netiek aicināts. Bet ielu tirdzniecības atļauju ikviens var saņemt pēc paša iniciatīvas.

„Kad notiek svētku tirgi, mēs tos izsludinām publiski – sociālajos tīklos aicinām piedalīties. Bet kovida dēļ tos nedrīkst rīkot, tādēļ no mums informācijas nav,” stāsta D.Grehova. „Kas attiecas uz ielu tirdzniecību, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, nekas nav mainījies. Atļauju var dabūt jebkurš, arī no citurienes atbraukušais – tāpat kā ikviens mūsējais, kurš ikdienā tirgojas ar puķēm, saldējumu, kafiju, tomātiem, zeķēm vai jebko citu. Ja viņš tādu paņēmis svētku laikam, tad tajā arī tirgojas.

Iesniegumu tirdzniecības atļaujai var aizpildīt klātienē SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" vai arī attālināti. Nevienam to neliedzam. Kārtību nosaka pašvaldības saistošie noteikumi. Daudzi atļauju izņem ļoti agri – jau janvārī aizpilda iesniegumu uz visu gadu, konkrēti norādot, kuros datumos tirgosies. Sekojam līdzi situācijai valstī – noteikumi mainās, un tiem arī pielāgojamies. Pašlaik vienuviet nedrīkst būt vairāk par 20 tirgotājiem.”

Kontaktinformācija
Dace Grehova
Ielu tirdzniecības organizatore
T.: 26603289
E-pasts: dace.grehova@kuldiga.lv

 

Jolanta Hercenberga
Laikraksts “Kurzemnieks”
7.05.2021.