Atgādina tirgotājiem par ielu tirdzniecības atļauju izņemšanu

Jau kopš 2011. gada Kuldīgas novada pašvaldībā spēkā ir saistošie noteikumi, kas regulē ielu tirdzniecību. Daudzi uzņēmēji jau šo iespēju izmanto – aktīvi tirgojas Liepājas ielā, Pils ielā, Rātslaukumā.

Par ielu tirdzniecību atbild SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”. Aicinām tirgotājus būt godprātīgiem un ielu tirdzniecību saskaņot ar pašvaldību, aizpildot iesniegumu. Arī samaksa par atļauju ir simboliska, kas juridiskām personām par vienu dienu ir 4.84 EUR, bet par mēnesi – 60.50 EUR.

Iesnieguma veidlapa un izcenojums atrodams SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” mājaslapā https://kkp.lv/assets/Uploads/cenradis-ielu-tirdzniecibai.pdf. Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” ielu tirdzniecības organizatori Daci Grehovu pa tālruni 26603289 vai rakstīt e-pasta vēstuli dace.grehova@ kuldiga.lv.

Iesnieguma izskatīšana aizņem aptuveni vienu nedēļu, un izvērtēšanas process ir ļoti demokrātisks. Gadījumos, kad ielās tiek izvietoti lielāka tipa tirdzniecības objekti – treileri, vagoni, būdiņas vai “take away” stendi – iesniegumam nepieciešams pievienot fotogrāfijas, lai kopā ar Kuldīgas novada pašvaldības Būvvaldi varētu izvērtēt to vizuālo atbilstību.

Šāds ielu tirdzniecības regulējums nepieciešams, lai pilsētā nevaldītu haoss un nenotiktu patvaļīgas darbības publiskā telpā. Arī Kuldīgas novada pašvaldības policija aktīvi iesaistās, pārbaudot, vai tirgotājiem ir nepieciešamās atļaujas, un nodrošinot kārtību ielu tirdzniecībā.

https://www.kuldiga.lv/images/KuldigasVestis/2021/12_05_2021.pdf

KĀRLIS KOMAROVSKIS,
sabiedrisko attiecību speciālists
Kuldīgas Novada Vēstis, 12.05.2021.