Ikvienam jāiekļaujas pašvaldības kopējā sadzīves atkritumu savākšanas sistēmā

Atbildi sniedz atkritumu apsiamniekotājs - SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi": "Jums taisnība, ikviena atkritumu radītāja - Kuldīgas novada iedzīvotāja, iestādes un komersanta - pienākums ir iekļauties pašvaldības kopējā sadzīves atkritumu savākšanas sistēmā.

Atkritumu savākšana notiek, pamatojoties uz noslēgto līgumu starp atkritumu radītāju - klientu un atkritumu apsaimniekotāju – SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi".

Kuldīgas novada pašvaldības policija veic mājsaimniecību, kurām nav noslēgti līgumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, apsekošanu. Tādēļ aicinām vērsties pašvaldības policijā un informēt par konkrētām adresēm, lai varētu pārbaudīt Jūsu minētās mājsaimniecības.

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” ir sagatavojusi un tuvākajā laikā izsniegs Pašvaldības policijai piekļuvi sadzīves atkritumu apsaimniekošanas datu bāzei, kurā varēs redzēt, kurām mājsaimniecībām ir noslēgti sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumi.

Atgādinām, ka saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 75. panta otro daļu "Par sadzīves atkritumu radītāja vai īpašnieka nepiedalīšanos pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu savākšanā" uzliek naudas sodu - fiziskajām personām no EUR 70 - 700, bet juridiskajām personām — no EUR 400 - 1400".