Tīra sniegu no ietvēm un brauktuvēm

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” sētnieki darbu sāk 5.00 no rīta. Pēc vairāku stundu strādāšanas, dodas atpūsties, lai pēcpusdienā atkal atsāktu darbu, kopumā katrs sētnieks dienā ielu tīrīšanai velta 6 stundas.

Lai atvieglotu fizisko darbu sētniekiem, palīgā nākt tehnika, ar kuru tīra platākos trotuārus pilsētā – Aizputes, Piltenes, Sūru, Šaurā, Liepājas, Ventspils, Planīcas, Jelgavas, Graudu, Krasta, Lapegļu, Stacijas, Dārzniecības, Ēdoles, Aizputes, Adatu un Saldus ielā.

Ielas tiek tīrītas prioritārā secībā – sākumā galvenās, pēc tam mazākas intensitātes.

Ziemas dienests

Dienesta dežūras ir no 4.00 rītā līdz 20.00 vakarā. Ja laika apstākļi ir slikti, piemēram, spēcīgi putina, speciālisti darbu sāk vēl agrāk vai pabeidz vēlāk. Laika apstākļiem un situācijai uz ielām līdzi seko trīs atbildīgie dežuranti, kuri strādā maiņās.

Ziemas dienests tīra 185 Kuldīgas ielas, kuru kopgarums ir 80,8 km.

Kuldīgā ir vairākas sniega tīrīšanas tehnikas vienības – divi smilšu un sāls kaisītāji, seši traktori – sniega šķūrētāji, divi ceļa greideri, viens frontālais iekrāvējs.

Izvērtējot ielu kaisīšanas nepieciešamību, asfaltētās pilsētas ielas tiek kaisītas ar tehnisko sāli, bet dažas grantētās – ar smilts un sāls maisījumu.

Grantētās ielas, kuras vasarā tika apstrādātas ar dubulto virsmu, tiek kaisītas ar smilts un sāls maisījumu. Savukārt sniegs no tām tiek tīrīts ar speciālām gumijas lāpstām, lai nebojātu jaunieklāto ceļa segu.

Ielas ar sāli tiek kaisītas līdz mīnuss 15 grādu temperatūrai. Ja laiks kļūst vēl aukstāks, tad sāls kaisīšanai nav nozīmes, jo tā ledu vairs nekausē. Tad tiek kaisīts ar smiltīm.

Sākumā tiek tīrītas tranzīta un galvenās ielas, piemēram, Ventspils, Stendes, Aizputes, Piltenes, Mucenieku, Sūru, Jelgavas un Planīcas. Savukārt pēc tam – mazākas nozīmes ielas.

Uzņēmuma Ziemas dienests sniedz arī ārpakalpojumus – tīra sniegu no dažādu veikalu stāvlaukumiem un iestādēm.

Ziemas dienesta tālrunis 26345299.