Apvienos spēkus cīņai pret vandaļiem

“Kopīgiem spēkiem vainīgie ir jānotver un jānosauc vārdos. Ir jānovērš šī apzinātā un bezjēdzīgā materiālo vērtību iznīcināšana. Mēs radām, uzturam un kopjam, lai iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būtu pieejamas ērtības, bet kāds tās tīši, izklaides pēc, bojā. Lūdzu arī iedzīvotājus būt vērīgiem un par aizdomīgām situācijām ziņot policijai,” pauž A.Roberts.

Gadījumos, kad nodarīti materiālie zaudējumi, tiks iesaistīta arī Valsts policija.

Pilsētas tualetēs regulāri ar tualetes papīru vai roku dvieļiem tiek aizdambēti podi, tiek bojātas slēdzenes, sasisti spoguļi, salauzta un demolēta santehnika, kā arī durvis un monētu automāti.  Tāpat līdz galam tiek atgriezti ūdens krāni, atstājot ūdeni tekam aumaļām, atkritumu tvertnēs tiek izmesti degoši izsmēķi, nozagts papīrs un ziepes.

Pašvaldības policijas rīcībā ir jau kameras, kurās labi var redzēt tualeti Krasta ielā, Pilsētas dārzā un Pilsētas laukumā 3. Lai situāciju uzlabotu, kameras plānots uzlikt arī pie tualetes 1905. gada ielas parkā un vēl citviet. Visvairāk postījumu tiek nodarīts tieši 1905. gada ielas parka un pilsētas estrādes tualetēs.

Kuldīgā kopumā ir astoņas sabiedriskās tualetes: 1905. gada parkā, Pilsētas laukumā 3, Pilsētas dārzā pie Skolas ielas, Baznīcas ielā pie “Kūravas”, Krasta ielā, Torņa ielā, pilsētas estrādē un glābšanas stacijā Mārtiņsalā (atvērta tikai peldsezonas laikā).

Sabiedriskās tualetes ir atvērtas katru dienu no 8.00 līdz 17.00. Pārējā laikā tās ir slēgtas, lai mazinātu vandaļu nodarīto postu. Pārsvarā visās tualetēs ieeja ir bez maksas, 20 centi jāmaksā tikai par vīriešu tualetes apmeklējumu Pilsētas dārzā pie Skolas ielas.

Pašvaldības policijas patruļa: tālrunis 28881288; 63320373. E-pasts: POLICIJA@KULDIGA.LV.

Valsts policija: tālrunis 110. E-pasts: DD@KULDIGA.VP.GOV.LV.