Turpinām tīrīt un kaisīt ielas un trotuārus

“Ielu un ceļu uzturēšanas tehnika un darbinieki strādā pastiprināti. Nepārtraukti sniegot, jau notīrītās vietas, tostarp gan braucamā daļa, gan ietves, pēc brīža bija jātīra vēlreiz. Jauda ir pietiekama, bet to nevar palielināt uz īsu brīdi, kā arī pieņemt darbā strādājošos, kuri pēc tam būtu jāatlaiž. Situāciju apgrūtina tas, ka ielas ir šauras un, lai atbrīvotu brauktuves, sniegu var sastumt tikai malās. Savukārt stāvlaukumus un tā sauktās kabatas attīrīt nevar, ja tur stāv automašīnas. Šogad valstī vērojams arī ielu kaisāmās sāls deficīts,” pauž SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” vadītājs Kaspars Poriķis.

Biezā sniega dēļ ielas tiek tīrītas vairākkārt, lai varētu veikt to kaisīšanu. Ielas tiek kaisītas ar sāls un grants maisījumu. Uz šodienu, 29. decembri, ir iztērētas 177 tonnas sāls maisījuma. Šodien piegādātas vēl 40 tonnas.

Sāls maisījuma izlietojums katru gadu ir mainīgs. Pērn visas ziemas sezonas laikā tika izlietotas 217 tonnas sāls maisījuma, 2019. gadā – tikai 112 tonnas, bet 2018. gadā pat 305 tonnas.

“Diemžēl sāls maisījuma iegāde šogad ir valsts mēroga problēma. Tas saistīts ar Baltkrievijai uzliktajiem ierobežojumiem un loģistikas problēmām, kas radušās Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ. Tehniskā sāls katru gadu tiek iegādāta no jauna, jo to uzglabāt ilgstoši un lielos apjomos uzņēmumam nav iespējams,” skaidro K.Poriķis.

Jāpiebilst, ka sāls kaisīšanai ir arī limitēts daudzums, lai saudzētu vidi. Pilsētā nedrīkst ielas kaisīt pēc tādas pat tehnoloģijas kā tiek kaisīti lielie autoceļi.

Ilgstošā un intensīvā snigšana šogad pamatīgi aizputināja Kuldīgas šaurās ielas, tāpēc ceļu un ietvju tīrīšana aizņem ilgāku laiku.

Kuldīgas pilsētas ielas tīra SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” ar vairākām tehnikas vienībām – smagajiem auto, traktoriem, greideriem. Par ietvju tīrību gādā 35 sētnieki, kuriem palīdz arī mazais traktoriņš. Ielu kopgarums ir aptuveni 80 kilometri (kā ceļš no Kuldīgas līdz Tukumam).

Tīrīšanas darbi pilsētā sākas jau 4.00 rītā. Primāri tiek attīrītas maģistrālās ielas, bet pēc tam ielas, kur satiksmes intensitāte ir mazāka.

Tīrīšanas darbi aizvien vēl turpinās. Aicinām uz sapratni, ka tik bagātīga sniega dēļ visas ielas tīras vienlaikus nebūs, tās pakāpeniski tiek attīrītas no sniega.

Pateicamies par pacietību!