Izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos un jauns pārvadātājs

Jauns pārvadātājs

1. augustā maršrutu tīkla daļā “Kuldīga, Saldus” stājies spēkā jaunais līgums ar SIA “Latvijas sabiedriskais autobuss”, un tas būs spēkā 10 gadus. Tādējādi pasažieri varēs saņemt kvalitatīvus sabiedriskā transporta pakalpojumus, kas tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būt 4,3 gadi. Tāpat šajā lotē kursēs bezizmešu elektroautobusi. Pirms līguma izpildes uzsākšanas Autotransporta direkcija apsekoja SIA “Latvijas sabiedriskais autobuss” autoparku un pārliecinājās, ka viss, ko uzņēmums solīja, startējot konkursā, tiks izpildīts.

Visi autobusi, ar kuriem tiks nodrošināti sabiedriskā transporta pakalpojumi lotē “Kuldīga, Saldus”, ir aprīkoti ar ventilācijas un apkures iekārtām, lai transportlīdzekļa salonā nodrošinātu gaisa temperatūru robežās no +16 0C līdz +24 0C atbilstoši sezonai; autobusu salonā informācija par gaidāmajām maršruta pieturām tiks paziņota audio un vizuālā formātā; sēdvietas ir aprīkotas ar drošības jostu, individuālo apgaismojumu un ventilāciju; ir pieejami bezskaidras naudas norēķini un bezmaksas wi-fi; autobusos ir uzstādīta elektroniskā kontroles ierīce (GPS) un videonovērošana, kas fiksē biļešu tirdzniecības zonu; 99% autobusu ir pielāgoti personu ar ierobežotām spējām pārvadāšanai un tajos paredzēta vieta personai ratiņkrēslā; pasažieru sēdvietas ir numurētas, cipari ir taktili un kontrastē ar pamatni; 45% autobusu ir aprīkoti ar velosipēdu turētāju u.c. Tāpat 11% transportlīdzekļu, kas kursēs šajā lotē, būs elektroautobusi ar uzstādītām saules baterijām.

Mēnesi nestrādās senioru e-taloni

Līdz ar sabiedriskā transporta pārvadātāja maiņu Kuldīgas novadā uz laiku no 1. augusta līdz 1. septembrim senioriem, kuri izmanto pašvaldības nodrošinātos e-talonus, nebūs iespējams tos izmantot. Jaunais pārvadātājs sola, ka e-talonus varēs atkal izmantot no 1.septembra. Kuldīgas novada pašvaldība atvainojas senioriem par sagādātajām neērtībām un lūdz par savu naudu iegādātās sabiedriskā transporta biļetes septembra sākumā iesniegt pašvaldībā, lai senioriem varētu atmaksāt biļešu iegādei iztērēto summu.

Izmaiņas maršrutos

No 1. augusta ieviestas izmaiņas vairākos maršrutos Kuldīgas savienojumā ar Liepāju, Vaiņodi, Aizputi, Grobiņu un Pāvilostu. Tās veiktas dažādu iemeslu dēļ: rūpīgi izvērtējot pasažieru skaitu atsevišķos reisos, ierobežotā finansējuma dēļ tika lemts pasažieru pārvadājumus nenodrošināt  tajos reisos, kur pasažieru praktiski nav un kur pastāv alternatīvas iecerētā galamērķa sasniegšanai. Piemēram, tiks slēgti vairāki reisi maršrutā Nr. 6302 Kuldīga–Ēdole–Alsunga, jo pasažieri iecerētajā galamērķi var nokļūt, izmantojot maršruta Nr. 7016 Rīga–Kuldīga–Pāvilosta reisus. Tāpat vērtēti konkrēti posmi, kuros pasažieri brauc. Tādējādi, piemēram, tiks slēgts maršruts Nr.7928 Rīga–Jelgava–Liepāja, jo visa reisa garumā braukuši vien atsevišķi pasažieri. Tā vietā sabiedriskais transporta tiks nodrošināts tajos posmos, kas ir vairāk pieprasīti.  Papildus tam vairākos reisos tiks mainīts un / vai saīsināts to izpildes laiks; maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas; tiks atklāti jauni reisi u.tml.

Veicot izmaiņas, tiek stiprināta arī vilciena loma sabiedriskā transporta sistēmā, piemēram, tiks slēgts maršruts Nr.7931 Rīga–Jelgava–Saldus, tā vietā atklājot jaunu maršrutu Nr.7012 Jelgava–Saldus, kas tiks pielāgots vilcienu kursēšanas grafikam Jelgavā.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu, atgādinot, ka statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits. Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem pasažieri var ziņot  kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot pa tālruni 27776621.

Visi aktuālie autobusu kustības saraksti pieejami mājaslapā www.atd.lv sadaļā “Kustības saraksti” vai www.1188.lv. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar pasažieru pārvadātājiem.

Mainās autoostas darba laiks

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” kā Kuldīgas autoostas apsaimniekotājs atgādina, ka, mainoties autobusu atiešanas laikiem, svētdienās Kuldīgas autoosta, Adatu ielā 9, būs atvērta stundu vēlāk.

Tā kā svētdienās pirmais autobuss no Kuldīgas autoostas atiet 8.00, bet pēdējais 18.45, tad no 1. augusta autoosta svētdienās ir atvērta no 7.30, bet slēgta – 19.00 (līdz šim 6.30-19.30). Darba dienās un sestdienās autoostas darba laiks nemainās. Kuldīgas autoostu var sazvanīt pa tālr. 633 22061.

Valsts SIA Autotransporta direkcija, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”