Aicina parūpēties par tīrību savos īpašumos

Kuldīgas novada pašvaldības policija iedrošina iedzīvotājus, kuri vēlas vēl sakoptāku un pievilcīgāku apkārtni, iesaistīties šā gada “Lielajā Talkā”, kas paredzēta 24. aprīlī, bet Kuldīgas novada pašvaldībā maisus individuālai talkošanai (pašvaldības un koplietošanas teritoriju sakopšanai) varēs saņemt jau no 15. aprīļa (plašāk - ŠEIT).

Kuldīgas novada pašvaldības policijā skaidro, ka kopumā iedzīvotāju kultūra attiecībā uz atkritumu izmešanu uzlabojas. Tomēr aizvien tiek novērots, ka nomaļākās pilsētas teritorijās, mežos, tiek izmesti lielgabarīta atkritumi un vecā sadzīves tehnika. Pašvaldības policija atgādina, ka nav atļauts to izmest mežā, vai citviet, bet aicina sazināties ar SIA “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem” par lielapjoma atkritumu izvešanu.

Pašvaldības policijas inspektori vēl joprojām reaģē uz gadījumiem, kad daudzdzīvokļu ēku masīvos, sveši cilvēki piebrauc pie atkritumu konteineriem un izmet vairākus atkritumu maisus. Pateicoties vērīgiem iedzīvotājiem, šo gadījumu skaits sarūk, taču nereti izrādās, ka atkritumus izmet paši māju iedzīvotāji, kuriem ērtāk pie konteinera ir piebraukt ar auto.