Par ielu un laukumu apstrādi ar pretputes materiālu

Putekļi uz grants un smilšu ceļiem un laukumiem pavasarī un vasarā ir pierasta parādība. Tomēr šie putekļi traucē mūsu dzīves kvalitāti, līdz ar to jau daudzus gadus ir rasts efektīvs risinājums ceļa putekļu novēršanai - tie tiek kaisīti ar pretputes materiālu jeb kalcija hlorīdu.

Pretputes materiāls tiek kaisīts no vakara, jo, tam absorbējot mitrumu, tiek novērsta grantēto un smilšaino ceļu un laukumu putēšana. Šis materiāls izveido noturīgu kārtu, neļaujot putekļiem atdalīties.

Sāli ceļu kaisīšanai ziemā, turpinām uzglabāt nākamajai sezonai. Šī ceļu sāls jeb nātrija hlorīds nav apveltīta ar tādām īpašībām, lai novērstu ceļu putēšanu, un arī pēc struktūras tā atšķiras. Pretputes materiāls ir pārslas, bet sālij, kuru kaisa ziemā uz ielām ir graudaina struktūra.

Kuldīgā grantēto ielu kopgarums ir 36 kilometri. Ar pretputes materiālu tiek kaisīti ap 17 kilometru. ielas, kuras kaisīt, tiek noteiktas, izvērtējot satiksmes intensitāti. Kuldīgas ielas ar pretputes materiālu sākām kaisīt 21. aprīlī. Smilšu stāvlaukums starp Mucenieku un Aizputes ielu ar kalcija hlorīdu jeb pretputes materiālu tika apstrādāts 28. aprīlī.