PIETEIKŠANĀS amatnieku tirgum un lietoto apģērbu andelei

Amatnieku tirgus "Vasaras pilnbriedā" notiks no 11.00 līdz 19.00 Kuldīgā, Liepājas ielā. Tirgotāju pieteikšanās amatnieku tirgum šeit: https://kkp.lv/…/amatnieku-tirgus-vasaras-pilnbrieda-un-li…/.

Savukārt andelēšanās "Kas vienam lieks, tas otram prieks" norisināsies no 11.00 līdz 18.00 Kuldīgā, Baltijas skolotāju semināra parkā, kas atrodas blakus Liepājas ielai. Tirgotāju pieteikšanās lietoto mantu andelei šeit: https://kkp.lv/…/pieteiksanas-lietoto-mantu-andelei-kas-vi…/.

Pieteikumi tiks pieņemti līdz 2020. gada 13. augustam.

Tirdzniecības noteikumi un dalības maksa ŠEIT.

Jautājumu gadījumā zvaniet 26603289 (Dace) vai rakstiet e-pastu: dace.grehova@kuldiga.lv.

 

Amatnieku tirgus Liepājas ielā šovasar notiks jau trešo reizi - jūnijā tas bija "Jāņu tirgus", jūlijā - tirgus liepziedu laikā, bet tagad augustā aicinām uz tirgu "Vasaras pilnbriedā"! 

Amatnieku tirgi Kuldīgā ir ļoti iecienīti, jo tie pulcē gan vietējos Kuldīgas novada amatniekus un pārtikas tirgotājus, gan tirgotājus no citām Latvijas pilsētām un pat kaimiņvalstīm.

Savukārt pirmo reizi Baltijas skolotāju semināra parkā notiks andelēšanās ar foršām mantām, kas pašam īsti vairs nav vajadzīgas, bet lieti var noderēt kādam citam. Nepiespiestā un romantiskā gaisotnē dažāda vecuma dāmas, iespējams, arī kāds kungs andelēsies ar savām drēbēm, somiņām, apaviem un citām mantām tirdziņā "Kas vienam lieks, tas otram prieks".

Visticamāk, lielākā daļa no mums ikdienā neiedomājas, ka vidi ietekmē ne tikai tas, ar kādiem transporta līdzekļiem mēs pārvietojamies, kādus līdzekļus izmantojam māju uzkopšanai vai kādi produkti ir mūsu diētās, bet arī tas, kādus apģērbus mēs izvēlamies.

Modes industrija ir otra lielākā piesārņotāja pēc naftas industrijas, ja ņem vērā radītās siltumefektu izraisošās gāzes emisijas visā apģērbu ražošanas procesā – sākot no izejvielu saražošanas un pārstrādes no šķiedrām par audumiem, līdz apģērbu šūšanai un transportēšanai līdz patērētājiem, kā arī pēc apģērbu lietošanas to nogādei līdz atkritumu izgāztuvēm.

Viens no veidiem, kas var būtiski mazināt modes industrijas radītās negatīvās sekas videi, ir patērētāju uzvedības izmaiņas – ilgāka apģērbu izmantošana un lietotu apģērbu lietošana.