Tirgošanās svētki – 22. augustā Kuldīgā

Amatnieku tirgus "Vasaras pilnbriedā" notiks no 11.00 līdz 19.00, un tajā piedalīsies 85 tirgotāji, bet andelēšanās "Kas vienam lieks, tas otram prieks" norisināsies no 11.00 līdz 18.00 un tajā šobrīd dalību apstiprinājuši 15 dalībnieki.

Amatnieku tirgus

Amatnieku tirgus Liepājas ielā šovasar notiks jau trešo reizi - jūnijā tas bija "Jāņu tirgus", jūlijā - tirgus liepziedu laikā, bet tagad augustā aicinām uz tirgu "Vasaras pilnbriedā"! 

Amatnieku tirgi Kuldīgā ir ļoti iecienīti, jo tie pulcē gan vietējos Kuldīgas novada amatniekus un pārtikas tirgotājus, gan tirgotājus no citām Latvijas pilsētām. Kā jau tirgū ierasts, varēs satikties un patērzēt, padzīt jokus un klātienē aptaustīt, nodegustēt un apskatīt tirgotāju plašo piedāvājumu un, protams, iegādāties pašu gardāko un labāko.

"Kas vienam lieks, tas otram prieks"

Savukārt pirmo reizi Baltijas skolotāju semināra parkā notiks andelēšanās ar mantām, kas pašam īsti vairs nav vajadzīgas, bet lieti var noderēt kādam citam. Nepiespiestā un romantiskā gaisotnē dažāda vecuma dāmas, iespējams, arī kāds kungs tirgosies ar savām drēbēm, somām, apaviem un citām mantām tirdziņā "Kas vienam lieks, tas otram prieks".

Visticamāk, lielākā daļa no mums ikdienā neiedomājas, ka vidi ietekmē ne tikai tas, ar kādiem transporta līdzekļiem mēs pārvietojamies, kādus līdzekļus izmantojam māju uzkopšanai vai kādi produkti ir mūsu diētās, bet arī tas, kādus apģērbus mēs izvēlamies.

Modes industrija ir otra lielākā piesārņotāja pēc naftas industrijas. Viens no veidiem, kas var būtiski mazināt modes industrijas radītās negatīvās sekas videi, ir patērētāju uzvedības izmaiņas – ilgāka apģērbu izmantošana un lietotu apģērbu lietošana. Tādēļ komunālo pakalpojumu sniedzējs – SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”, kura viena no darbības sfērām ir atkritumu apsaimniekošana Kuldīgas novadā, paralēli amatnieku tirgum organizē arī andeli, lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību piesārņojumam, ko rada modes industrija, un dotu iespēju iedzīvotājiem tirgoties un iegādāties mantas, kas pašam vairs neder, bet otram var sagādāt prieku un kalpot vēl ilgu laiku.

Pirms tika nolemts andeli organizēt, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” feisbuka profilā un mājaslapā www.kkp.lv rīkoja aptauju, lai noskaidrotu, vai iedzīvotājiem ir vajadzība pēc šāda pasākuma. Elektroniskajā aptaujā piedalījās 271 respondents, 99% atbildēja, ka atbalsta šāda pasākuma rīkošanu. Uz jautājumu, kādā statusā jūs vēlētos piedalīties šajā pasākumā – 106 iedzīvotāji norādīja, ka kā tirgotāji. Arī citu valstu pieredze liecina, ka iedzīvotāji atbalsta šādus pasākumus, jo tajos iespējams iegādāties ļoti labas lietas par zemu cenu. Lai arī realitātē dalībnieku nav tik daudz, tomēr ceram šo pasākumu iedzīvināt, lai jau nākamajās reizēs arī citus ļaudis iedrošinātu tirgoties ar sava skapja saturu, un uztvert to kā labu, pārdomātu un tālredzīgu veidu, kā rūpēties par vides tīrību.

Cerot uz pircēju atsaucību, aicinām apmeklēt ne tikai amatnieku tirgu, bet arī lietoto mantu andeli “Kas vienam lieks, tas otram prieks”, lai pirms jaunā mācību gada sākuma varētu atrast un iegādāties fantastiskas “pērles” – skaistas un noderīgas lietas. Ja šī andelēšanās būs ar pozitīvām atskaņām, tad šādi pasākumi tiks organizēti arī turpmāk.

Uz tikšanos jau šo sestdien Kuldīgā, Liepājas ielā, amatnieku tirgū “Vasaras pilnbriedā” un blakus esošajā Baltijas skolotāju semināra parkā andelē “Kas vienam lieks, tas otram prieks”!