Kuldīgas novadā šogad aicina talkot individuāli

Šogad lielās talkas organizētāji piedāvā dažādus talku veidus:

  • “solo talku” – talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai gar jūru, sakopjot savas mājas apkārti;
  • “duo talkas” – talkojiet divatā. Ja esat vienasmājsaimniecības pārstāvji, tad talkojiet droši kopā. Ja esat draugi vai paziņas, ievērojiet vismaz divu metru distanci;
  • ģimenes talkas” – talkojiet visa ģimene kopā, bet ievērojiet, ka jums jābūt vienas mājsaimniecības pārstāvjiem.

Talkošanas vietu Kuldīgas novadā iespējams pieteikt:

  • atzīmēt savas talkošanas vietas interaktīvajā kartē HTTPS://TALKAS.LV/PIETEIKT-TALKU/;
  • sazinoties ar Kuldīgas novada pašvaldības vides speciālisti Daci Jansoni pa tālruni 27025423;
  • zvanot uz sava pagasta pārvaldi.

Visos gadījumos D. Jansone ar talkas pieteicēju vienosies, kad un kur varēs saņemt talkas atkritumu maisus. Kuldīgā atkritumu maisus būs iespējams saņemt Kuldīgas novada pašvaldības policijā, Strautu ielā 1. Pagastu iedzīvotāji maisus varēs saņemt ar pagasta pārvaldes starpniecību.

Kad talka būs noslēgusies, jāinformē SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” atkritumu apsaimniekošanas dispečers (tālr.63322380) vai arī pašvaldības vides speciāliste (tālr. 27025423) par vietu, kur novietots pilnais atkritumu maiss vai maisi.

Pašvaldība atgādina, ka bezmaksas maisi un to savākšana tiek nodrošināta tikai tad, ja talkojat valsts vai pašvaldības koplietošanas teritorijās. Ja vēlaties talkot savā privātajā teritorijā, tad par maisu sagādi un atkritumu izvešanu būs jārūpējas pašiem.

Savukārt Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestādēm jau ir izsūtīta informācija par tām teritorijām, kuras būtu jāsakopj. Šo uzdevumu veiks izglītības iestāžu tehniskie darbinieki.