Izvērtējot riskus, neatbalsta privātā investora piedāvājumu

Privātais investors SIA “Linde Invest” piedāvāja Kuldīgas novada pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” iegādāties 23 dzīvokļu ēku “Upmaļi”, kas atrodas Priedainē, Kurmāles pagastā, Kuldīgas novadā, par 773 500 eiro.

Savukārt kā otrs variants tika piedāvāts slēgt ilgtermiņa līgumu uz 30 gadiem (līdz 2049. gadam) un katru mēnesi investoram maksāt nomas maksu 4000 eiro apmērā, neatkarīgi no tā vai ēkā būtu vai nebūtu īrnieki.

Nomājot ēku no privātā investora “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem” būtu jāmaksā gan nekustamā īpašuma nodoklis, gan jāveic īpašuma apdrošināšana. Savukārt sākot ar nomas trešo gadu, iznomātājam jeb “Linde Invest” būtu tiesības vienpusējā kārtā grozīt nomas maksu, paaugstinot to, ņemot vērā Centrālās statistikas pārvaldes noteikto iepriekšējā kalendārā gada kopējo patēriņu cenu izmaiņu indeksu, izmaiņas nodokļu likumos, kā arī ņemot vērā tirgus situāciju. Tas nozīmē, ka ilgtermiņā ikmēneša nomas maksa viennozīmīgi vēl palielinātos.

Pēc vairākām pārrunām ar investoru par pieņemamākiem nosacījumiem tomēr kompromiss netika panākts un uzņēmēja iecere tika noraidīta.

Domes deputāti un SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” valde ieceri neatbalstīja, pamatojot to ar pārlieku augstu cenu par mājas iegādi, kā arī iespējamajiem riskiem, noslēdzot līgumu uz 30 gadiem. Uzņemoties šādas saistības, ilgtermiņā varētu tikt nodarīts kaitējums SIA “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem”. Tādēļ nolemts uz šādiem nosacījumiem piedāvājumu no privātā investora nepieņemt.

Atgādinām, ka šā gada jūlijā SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” publiskajā informācijas telpā – mājaslapā, sociālajos tīklos, laikrakstos – uzrunāja sabiedrību, aicinot pieteikties iedzīvotājus, kuriem būtu interese īrēt mazus (~25 kvadrātmetri), labiekārtotus 1-istabas dzīvokļus par ~220 eiro mēnesī.

Tāpat tika izsūtītas vēstules lielākajiem novada uzņēmējiem, jautājot par dienesta dzīvokļu izīrēšanas nepieciešamību. No vairāk nekā desmit uzrunātajiem uzņēmumiem interesi izrādīja tikai viens.

To iedzīvotāju un uzņēmumu kontaktinformācija, kuri izrādīja interesi par dzīvokļu īrēšanu “Upmaļos”, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” ir nodevusi “Linde Invest”, kas turpmāk pati nodarbosies ar “Upmaļos” esošo dzīvokļu izīrēšanu.

Pēc sociālajos tīklos pieejamās informācijas redzams, ka brīvi dzīvokļi “Upmaļos” ir pieejami. Aicinām par tiem interesēties pie “Linde Invest”.

Foto: www.facebook.com, Linde Invest Nekustamie Īpašumi