Kāpēc rēķini kavējas un var būt arī kļūdaini

Milzīgo datu apjomu pārnest uz vienu programmu ir sarežģīti, tas prasa laiku

Novembrī un decembrī uz programmu "Horizon" pārlikti atkritumu apsaimniekošanas līgumi, janvārī un februārī - īpašumu apsaimniekošanas. Kopumā programmā reģistrēti 10 799 aktīvu līgumu, kas veido 26 209 aprēķinu rindiņu - par īri, atkritumiem, ūdeni, kanalizāciju, kredītiem utt. Zem katras aprēķinu rindiņas ir formula - no vienkāršām līdz sarežģītām, kur jāaprēķina, piemēram, māju grupas ūdens patēriņš, tas jāsadala uz ēku sekcijām vai kvadrātmetriem.

Pārejas periodā, pārejot uz vienu grāmatvedības programmu, darba apjoms ir audzis milzīgi. Normālais darbību skaits ir 28 000, bet februārī tas bija 142 000. Taču pēc visu datu ievades un korekcijām darba apjoms mazināsies, kļūdas tiks novērstas un rēķinus atkal varēs izsūtīt laicīgi. 

Jaunā programma nodrošinās finanšu plūsmas precizitāti un pārskatāmību, kā arī ļaus izsūtīt parādniekiem atgādinājuma vēstules e-pastā.

Par marta rēķiniem

SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" plāno, ka šomēnes visi klienti saņems rēķinus līdz 25. martam. Aprīlī tiem jau jābūt agrāk.

Soda nauda

Soda nauda atcelta līdz brīdim, kamēr nebūs pārliecība par visu datu pareizību.

Apmaksājot rēķinu, jānorāda līguma identifikators

Ļoti svarīgi, maksājot rēķinus, ir norādīt rēķinā esošo LĪGUMA IDENTIFIKATORU, jo pēc tā programma atpazīst un apkopo visu, kas attiecas uz šo klientu. Identifikators katram klientam ir savs, un tas nemainās. Ja cilvēks maksā internetbankā, to atliek ievadīt vienu reizi.

Ūdens skaitītāju rādījumu nodošana

SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" mājaslapā tagad ir daudz vienkāršāk nodot ūdens skaitītāju rādījumus - šobrīd nav vajadzīgas paroles, pietiek ierakstīt e-pastu un līguma identifikatoru, lai sistēma klientu pazītu. E-pastā rādījumi vairs netiek pieņemti.

Jānorāda viena e-pasta adrese

Klienti, kuriem ar SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" ir bijuši vairāki līgumi, kuros norādītas dažādas e-pasta adreses, tiek aicināti norādīt vienu, lai sistēmā nerodas kļūmes un informācija nonāk pie adresāta. Programma var nesaprast, kam rēķinu sūtīt, ja ir cilvēki ar vienādiem vārdiem un uzvārdiem, bet nav norādīts personas kods.

Kā ar mums sazināties?

Ja pamanāt rēķinos kļūdas, par to jāinformē. Ar SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" var sazināties:

  • zvanot pa tālruni 63321963;
  • rakstot e-pastā: kkp@kuldiga.lv;
  • rakstot iesniegumu mājaslapas www.kkp.lv sadaļā "Iesniegumi";
  • uzrakstot iesniegumu birojā Kuldīgā, Pilsētas laukumā 2, 216. kabinetā;
  • izmantot KKP feisbuka lapas mesendžeri.

Visu Ingunas Spulenieces sagatavoto rakstu "Rēķini būšot ātrāk un precīzāki", lasiet piektdienas, 15. marta, laikrakstā "Kurzemnieks".