“Kuldīgas komunālo pakalpojumu” Avārijas dienests - 63322833

Avārijas dienesta tālrunis 24 stundas diennaktī – 63322833.

Avārijas brigāde operatīvi ierodas uz izsaukuma adresi un, vienojoties ar īpašnieku, lokalizē avāriju, pēc tam piestādot rēķinu par padarīto darbu. Maksa par izsaukumu, sākot no 42,35 eiro.

Pievienotajā ilustrācijā (skatīt zemāk) parādītas atbildības robežas (pakalpojuma nodrošinātāja, apsaimniekotāja un dzīvokļa īpašnieka) daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, ja veicams ūdensvada un kanalizācijas remonts, apkures sistēmas remonts vai elektroinstalācijas remonts. Atbildības robežas nosaka, kuram būs jāmaksā par radušos bojājumu novēršanu.

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” apsaimniekojamajās mājās, par darbiem, kas tiek veikti dzīvokļa iekšienē būs jāmaksā dzīvokļa īpašniekam. Ja bojājums tiek konstatēts mājas kopējā komunikāciju sistēmā, tad darba izmaksas tiek segtas no kopējā mājas uzkrājuma. Savukārt, ja bojājums ir radies pilsētas/pagasta koplietojamās ūdenspadeves vai kanalizācijas sistēmās, par to atbild – SIA „Kuldīgas ūdens”, ja siltumapgādes sistēmās – SIA “Kuldīgas siltumtīkli”, ja elektrotīklos – A/S “Sadales tīkls”.

Avārijas dienests dodas palīgā, ja noticis kaut kas ārkārtējs. Tādēļ arī pakalpojuma izmaksas ir augstākas par ikdienā iepriekš plānotu remontdarbu veikšanu. Atgādinām, ka mājā var veikt triju veidu remontdarbus – profilaktiskos, plānotos un avārijas. Pats steidzamākais remonts – avārijas. Tādēļ pirms izsaukt Avārijas dienestu, aicinām iedzīvotājus izvērtēt, vai tā tiešām ir avārijas situāciju, uz kuru jāreaģē nekavējoties, vai tomēr tie ir remontdarbi, kurus var novērst ikdienas darba kārtībā.

ANITA ZVINGULE