Par ielu tīrīšanu ziemā

Sākumā tiek tīrītas tranzīta un galvenās ielas, piemēram, Ventspils, Stendes, Aizputes, Piltenes, Mucenieku, Sūru, Jelgavas un Planīcas. Savukārt pēc tam – mazākas nozīmes ielas.

Kopumā tiek tīrītas 185 Kuldīgas ielas, kuru garums ir 80,8 km.

Vienlaikus Kuldīgas ielas tīra sešas līdz astoņas tehnikas, tas atkarīgs no snigšanas intensitātes.

Uz ceļa brauktuves neliels sniega daudzums būs vienmēr – tas rodas satiksmes iespaidā, no autoceļa nomalēm, no autotransporta, kā arī pēc sniega tīrīšanas palikusī piebrauktā sniega kārta.

Izvērtējot kaisīšanas nepieciešamību, asfaltētās pilsētas ielas kaisa ar tehnisko sāli, bet grantētās – ar smilts un sāls maisījumu.

Kad snigšanas laikā autoceļa brauktuvi nevar attīrīt no sniega, sāli nekaisa, jo tādējādi uz ielām veidojas “sniega putra”.

Pagaidām sniegu no ielām nav nepieciešams izvest, tas tiek sastumts brauktuves malās.

Ziemas dienests strādā no 2018. gada 23. novembra. Dežūras ir no plkst. 4.00 rītā līdz 20.00 vakarā. Ja laika apstākļi ir slikti, darbinieki darbu sāk vēl agrāk vai pabeidz vēlāk. Laika apstākļiem un situācijai uz ielām līdzi seko trīs atbildīgie dežuranti, kuri mainās pa nedēļām.

Sniegotās ziemās smags darba periods ir arī sētniekiem, kuri ietves no sniega segas attīra ar lāpstām un papildus vēl arī kaisa tās. Sētnieku darbu nedaudz atvieglo tehnika, kas var notīrīt platākās ietves un parku celiņus.

Jāņem vērā, ka ziemā laika apstākļi var strauji mainīties, piemēram, puteņa laikā, kā tas ir šodien, vai atkušņa laikā, vai arī pretēji, kad pēc lietavām viss strauji piesalst. Līdz ar to brauktuve var būt slidena arī pēc tam, kad veikti slīdamības samazināšanas darbi.

Ziemas laikā aicinām būt ļoti uzmanīgiem gan pārvietojoties kājām, gan braucot ar automašīnu!

ANITAS ZVINGULES teksts un foto