Kuldīgas komunālie pakalpojumi apsaimniekos jaunās pastaigu takas

No 2019. gada 2. janvāra SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” apsaimnieko Pārventas parka pastaigu taku, kas vijas teritorijā no senā ķieģeļu tilta pār Ventu līdz agrākajai Pārventas estrādei.

Savukārt no 2019. gada 3. janvāra apsaimniekošanā no pašvaldības pieņemtas Ventas kreisā krasta pastaigu takas, kas izveidotas posmā no Pils ielas 8 līdz Rūpniecības un Vienības ielas noejai pie Ventas un posmā no Rūpniecības un Vienības ielas noejai pie Ventas līdz Kuldīgas jaunajam tiltam.

Kuldīga ir ieguvusi ainaviskas pastaigu takas un skatu laukumus Ventas kreisajā krastā, kas ļauj gan iedzīvotājiem, gan Kuldīgas viesiem baudīt Ventas ielejas dabas skaistumu un pavadīt laiku aktīvi un svaigā gaisā.

Ventas kreisajā krastā pa jaunajām pastaigu takām var aiziet no Pils ielas līdz pat jaunajam tiltam. Abu pastaigu taku kopējais garums sasniedz 2,5 kilometrus. Taka no Pils ielas līdz Rūpniecības un Vienības ielas noejai pie Ventas ir apgaismota. Takās ir skatu laukumi un labiekārtotas atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām.

Taku izveide norisinājās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (5.4.1.1. Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija Natura 2000 teritorijās) līdzfinansētā projekta Nr. 5.4.1.1/17/A/030 “Antropogēnās slodzes samazināšana dabas liegumā “Ventas ieleja”, veidojot kvalitatīvu tūrisma un dabas izziņas infrastruktūras tīklu” ietvaros.