“Kuldīgas komunālos pakalpojumus” turpmāk vadīs Artis Roberts

“Lielos virzienos uzņēmuma darbībā nav plānotas krasas izmaiņas un tiks turpināts iepriekš uzņemtais kurss, taču, protams, skatīšos, kas no mana redzespunkta ir vēl sakārtojams, uzlabojams un kur iespējams ietaupīt. Galvenais uzdevums ir turpināt sniegt iedzīvotājiem, iestādēm un uzņēmumiem kvalitatīvus pakalpojumus – atkritumu izvešanu, ielu un laukumu tīrīšanu, ēku apsaimniekošanu, zaļumsaimniecības darbus pilsētā un citus. Šobrīd pēc Kuldīgas novada pašvaldības pasūtījuma uzņēmumā uzsākts arī neatkarīgs audits, kas saistīts ar izmaiņām likumos par pašvaldību kapitālsabiedrību darbību no 1. janvāra. Izmaiņas likumdošanā ietver konkurences aspektu – ar ko drīkst nodarboties pašvaldības uzņēmumi. Līdz ar izmaiņām likumos var nākties ieviest arī pārmaiņas uzņēmumā, bet tas tiks darīts tā, lai uzņēmuma pamatpakalpojumu sniegšanā iedzīvotāji neizjustu pārtraukumu,” saka SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs A.Roberts.

Tā kā A.Roberts vairākus gadus bijis SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” valdes loceklis, likumsakarīgs bija pašvaldības lēmums uzticēt uzņēmuma vadību pieredzējušam vadītājam, kurš jau pārzina uzņēmumā notiekošos procesus.

A.Robertam ir augstākā izglītība – 2003. gadā absolvēta Latvijas Lauksaimniecības universitāte, iegūstot ekonomista kvalifikāciju specialitātē “Uzņēmējdarbība un vadīšana”.

Darba pieredze: “Latvijas Hipotēku un zemes bankas” kredītu speciālists, Laidu pagasta padomes vadītājs no 2005. līdz 2009. gadam, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs no 2009. gada līdz šim brīdim, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” valdes loceklis no 2013. līdz 2019. gadam.