Lapu pūšanas festivāls - 26. oktobrī

Pasākuma mērķis ir Kuldīgas novadā popularizēt lapu pūšanu kā efektīvu lapu savākšanas veidu rudenī. Lapas pūšot darbinieki tiek pasargāti no pārslodzes lapu grābšanas dēļ, kā arī darbs tiek paveikts kvalitatīvi un daudz ātrāk, salīdzinot ar lapu vākšanu ar grābekli. SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi", apkopjot pilsētas zaļās zonas 124 hektāru platībā, lapu pūšanu izmanto jau trešo gadu.

Pasākumā piedalīties uzaicinātas 13 Kuldīgas novada pagastu pārvaldes. 

SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" darbinieki rādīs, kā praktiski šo darbu veikt un pagastu pārvalžu darbinieki pēc tam sacentīsies lapu pūšanā. Uzdevums - kura no komandām ātrāk sapūtīs kaudzi ar lapām un to saliks maisos.

1. vietas ieguvēji saņems jaudīgu STIHL lapu pūtēju 250 eiro vērtībā, 2. vietas ieguvējiem balvā būs darba apģērbs no uzņēmuma "Hards", bet 3. vietas ieguvēji saņems balvā profesionālos FISKAR grābekļus. 

Klātesošie tiks iepazīstināti ar jaunākās paaudzes lapu savākšanas rīkiem, kā arī darba apģērbu un individuālo aizsardzības līdzekļu tendencēm tirgū.

Pasākumu skatīties un pagastu pārvaldes sacensībās atbalstīt aicināts ikviens interesants, kā arī ikvienam klātesošajam būs iespēja iemēģināt roku lapu pūšanā.

Pasākumu atbalsta - SIA "Campus"STIHL dīleris Kuldīgā, SIA "Hards", SIA "Vindenieki", Kuldīgas novada Sporta skola un Kuldīgas novada Dome.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto