Lapu pūšanas festivālā uzvar Īvandes pagasts

2. vieta komandai "Violetie ziediņi" (Marija Vačiļa un Raimonds Kālis) no Kabiles pagasta, balvā - kvalitatīvas darba jakas no uzņēmuma "Hards". Paldies "Hards" īpašniekam Aivaram Danenbergam un Baibai Pūcei par atsaucību!

3. vieta Padures pagasta komandai "Spriganie" (Maiga Šneidere un Aleksandrs Motovilovs) un balvā "Fiskar" grābekļi no SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi".

Specbalvu nominācijā "Pionieri lapu pūšanā Kuldīgas novadā" saņēma Rumbas pagasts, nominācijā "Elegantākie lapu pūtēji" - Gudenieku pagasts, nominācijā "Stilīgākie lapu pūtēji" - Turlavas pagasts.

Uzvarētāji:

1. vieta – Īvandes pagasts (235 kg lapu).
2. vieta – Kabiles pagasts (205 kg lapu).
3. vieta – Padures pagasts (205 kg lapu).
4. vieta – Rendas pagasts (175 kg lapu).
5. vieta – Vārmes pagasts (170 kg lapu).
6. vieta – Laidu pagasts (165 kg lapu).
7. vieta – Gudenieku pagasts (165 kg lapu).
8. vieta – Snēpeles pagasts (160 kg lapu).
9. vieta – Rumbas pagasts, Pelču pagasts, Kurmāles pagasts (155 kg lapu).
10. vieta – Turlavas pagasts (155 kg lapu).
11. vieta – Ēdoles pagasts (145 kg lapu).

Uzvarētāju noteikšanā tika vērtēts sapūsto lapu svars, vai lapas tika savāktas vienā vai divos maisos, cik operatīvi komandas pieteicās festivālam, kāds bija komandas dalībnieku noformējums un kāda bija komandas prezentācija.

Visi dalībnieki ļoti centās un bija padomājuši par atraktīvu pieeju pasākumam. Arī veikums lapu pūšanā bija ļoti līdzīgs. Tādēļ visas pagastu komandas ir uzvarētājas šajās sacensībās - lapu pūšanas festivālā!

Festivāla dalībnieki saņēma SIA "Vindenieki" sarūpētos tulpju sīpolus un SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" sagādātos kvalitatīvos darba cimdus. Paldies Kuldīgas novada Domei par dāvanām dalībniekiem.

Pasākumu rīkoja SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi", lai popularizētu lapu pūšanu Kuldīgas novadā. Lapas pūst ir vieglāk, nekā grābt! SIA "Kuldigas komunālie pakalpojumi" darbinieki Zaļumsaimniecības daļas vadītājas Dzintras Stazdas vadībā lapas Kuldīgas parkos un skvēros pūš jau trešo gadu.

Dalībnieki bija vienisprātis, ka šāds pasākums rīkojams nākamgad atkal. Dots gads laika satrenēties, lai nākamajā rudenī pārliecinoši rādītu savu sniegumu.

Paldies visiem, kuri atnāca un piedalījās, kuri mūs filmēja un fotografēja.

Pasākumu organizēja SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi". 

ANITA ZVINGULE