Ja nav pārskatīts sadzīves atkritumu izvešanas biežums

Tas nozīmē, ka maksa par sadzīves atkritumu izvešanu tiks piemērota par katru grafikā paredzēto reizi. Daudziem klientiem grafikā paredzēts daudz biežāk izvest sadzīves atkritumu konteineru, nekā reāli ir sakrājies pilns konteiners.

Tādēļ, lai mums nebūtu jābrauc pēc reāli neesoša konteinera un jums nebūtu jāmaksā par atkritumiem, kurus neesat nodevis, lūgums pārskatīt savu sadzīves atkritumu izvešanas grafiku, zvanot pa tālruni 63322380.

Klientiem, kuri nav pārskatījuši atkritumu izvešanas grafiku, sūtām arī īsziņas ar aicinājumu to izdarīt, lai, saņemot aprīlī rēķinu, nebūtu nepatīkamu pārsteigumu.

Tāpat, ja gadījumā sadzīves atkritumu konteiners līdz grafikā paredzētajai izvešanas reizei nav piepildīts un to izvest nevajag, jāsazinās ar dispečeri pa tālruni 63322380. Pretējā gadījumā atkritumu izvešana notiks kā paredzēta iepriekš noteiktajā grafikā un maksa tiks aprēķināta kā par pilnu konteineru neatkarīgi no tā, vai konteiners būs izstums izvešanai, vai nē.

Atgādinām, ka saistošie noteikumi, kas stājušies spēkā 1. martā, paredz arī, ka:

  • Individuālā dzīvojamā mājā minimālais nododamais sadzīves atkritumu daudzums gadā ir seši 240 l konteineri vai piecpadsmit marķētie oranžie maisi.
  • Atviegloti nosacījumi atkritumu apsaimniekošanā paredzēti privātmājām, kur faktiski dzīvo viens vai divi pensionāri. Šādā gadījumā minimālais konteineru skaits ir trīs 240 l konteineri vai septiņi marķētie maisi gadā.
  • Atvieglojumu piešķiršanai personai jāraksta iesniegums SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”. To var izdarīt “Kuldīgas komunālo pakalpojumu” birojā Pilsētas laukumā 2, 216. kabinetā vai elektroniski – atsūtot e-pastu kkp@kuldiga.lv, vai aizpildot elektronisko iesnieguma formu http://www.kkp.lv/iesniegumi/. Pēc iesnieguma saņemšanas, mēneša laikā, pa iesniegumā norādīto tālruņa numuru ar klientu sazināsies Atkritumu apsaimniekošanas daļas dispečere, lai saskaņotu sadzīves atkritumu izvešanas biežumu jeb grafiku.

 ANITA ZVINGULE