Jāņu tirgus Kuldīgā – 22. jūnijā

Tirdziņā piedalīsies amatnieki un amatu pratēji, tautas lietišķās mākslas studijas, mākslinieki, ekoloģiski tīru un Latvijā audzētu pārtikas produktu ražotāji, kā arī našķu tirgotāji.

Jāņu tirgū skanēs Līgo dziesmas, valdīs radoša atmosfēra, varēs pīt, aust un iegādāties Jāņu vainagus un pušķus, būs siers, alus un kvass, pīrāgi un rauši, sieri, zivis, gaļa, tā teikt viss Jāņu galdam. Tirdziņā varēsiet iegādāties skaistas dāvanas iešanai ciemos, kā arī Līgo svētku rotas mājas dekorēšanai un sevis rotāšanai. Netrūks arī praktiskas nodarbes gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Tirdziņā grozus pīs Tautas lietišķās mākslas studijas “Ķocis” dalībnieki, bet aušanas prasmes rādīs audējas no Tautas lietišķās mākslas studijas “Varavīksne”. Varēs iegādāties gan dažādus pinumus, gan skaistas austas lietas.

Paralēli norisināsies mākslinieces Kristīnes Matevičas meistarklase, kurā ikviens, arī bērni vecāku pavadībā, varēs piedalīties un izgatavot savu unikālo ziedu kroni (no mākslīgajiem un dzīvajiem ziediem), ar kuru rotāties gaidāmajos Līgo svētkos vai citos pasākumos. Interesenti lūgti iepriekš pieteikties pa tālruni 26313409. Uz vietas varēs iegādāties arī jau gatavus K.Matevičas veidotos skaistos ziedu vainagus un pušķus.

Īpaši bērniem Jāņu tirdziņā norisināsies biedrības “Varavīksnes zieds” radošā darbnīca. Aicinām izmantot šo iespēju, dodot bērniem iespēju radoši izpausties un interesanti pavadīt dienu.

Jāņu tirgus tirdzniecības placis būs skaisti noformēts, radot īstu latvisko svētku sajūtu un atmosfēru. 

Skvēriņā pie ēkas Pilsētas laukumā 2 darbosies fotostūrītis. Kā katru gadu māksliniece Inese Sulojeva sadarbībā ar SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” Būvniecības un remonta daļas meistariem būs radījuši pārsteidzošu svētku noformējumu.

Jāņu tirgu Kuldīgā organizē SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi".

ANITA ZVINGULE