Satiksmes drošības uzlabošanai Kuldīgā uzstāda spoguļus

Izskatot Kuldīgas novada pašvaldībā saņemto iedzīvotāju ierosinājumu par spoguļa uzstādīšanu, Kuldīgas novada Domes Transporta komisija konstatēja, ka izbraukšana no iebrauktuves Upes ielas 1 un Upes ielas 3 pagalma ir apgrūtināta, jo Upes iela nav pārredzama. Tādēļ nolemts bīstamo situāciju novērst ar spoguļa uzstādīšanu uz Upes ielas pretī iebrauktuvei.

Spoguļa uzstādīšanu veica SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”, izmaksas sedzot no finanšu līdzekļiem ikdienas ceļu uzturēšanai. Kvadrātveida sfēriskā spoguļa izmaksas ir ap 400 eiro.

Vēl vienu spoguli, kas atvieglos automašīnu satiksmi Kuldīgas pilsētā, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” tuvākajā laikā uzstādīs Kaļķu ielas un Šķērsielas krustojumā.

Izskatot Kuldīgas novada pašvaldībā saņemto ierosinājumu par spoguļa uzstādīšanu, Kuldīgas novada Domes Transporta komisija konstatēja, ka Kaļķu un Šķērsielas krustojums ir nepārredzams, jo pa Kaļķu ielu transporta kustība bieži notiek pa ielas kreiso kustības joslu ielas malā stāvošo transportlīdzekļu dēļ, un tas rada neparedzamas un bīstamas situācijas, veicot izbraukšanu no Šķērsielas.

Arī šeit tiks uzstādīts kvadrātveida sfēriskais spogulis.

 

ANITA ZVINGULE, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” sabiedrisko attiecību vadītāja