Lai veicinātu kvalitatīvu šķirošanu

Par jaunajiem konteineriem šodien plaši aprakstīts laikrakstā "Kurzemnieks".  Jaunie konteineri ir slēgti, tiem ir īpašas atveres, lai nevarētu iemest atkritumu maisiņu ar visu ko. Dzeltenie paredzēti stiklam. Tajos var mest pudeles un burkas, bet logu stiklu, saplēstas vāzes un traukus ne. Zilie konteineri domāti pārējiem šķirotajiem atkritumiem: kartonam, skārdenēm, plastmasas pudelēm u.c. Pavisam iegādāti vairāk nekā 70 jauni konteineri, viens izmaksā 140 eiro.

SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" Tehniskās bāzes un atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Kaspars Poriķis stāsta: „Mūsu mērķis bija atdalīt no šķirotajiem atkritumiem stiklu, kas bojā mašīnas un apgrūtina darbu. Lai iemestu atkritumus jaunajos konteineros, cilvēkam jāizņem, piemēram, pudele no maisiņa. Ceram, ka cilvēki skatīsies, lai stikls nebūtu netīrs. Līdz šim bija arī tā – ja pārējie konteineri pilni, nešķirotos atkritumus iemeta šajā. Tagad tā nevarēs.” Ir domāts, ka arī privātmājām ar laiku varētu piešķirt atsevišķu konteineru stiklam.

Uz jauno KKP šķiroto atkritumu laukumu iedzīvotāji var vest sadzīves elektroniku un elektroniskās iekārtas, bīstamos atkritumus – baterijas, elektropreces –, metālu, skārdenes, plastmasu, papīru, kartonu un stiklu. Laukums atvērts no pirmdienas līdz sestdienai no 9.00. Pirmdienās tas strādā līdz 19.00, sestdienās – līdz 12.00, pārējās dienās – līdz 16.00. Pusdienas laiks ir no 12.00 līdz 13.00. K.Poriķis lūdz iedzīvotājus ārpus darba laika turp atkritumus nevest.

Uzņēmumā šobrīd tiek izmēģināta konteineru čipēšana, kas ļautu piefiksēt precīzu laiku, kad konteiners izvests. Šo sistēmu varētu ieviest līdz gada beigām.

http://www.kurzemnieks.lv/dzive/8991-lai-veicinatu-kvalitativu-skirosanu/