Hercoga Jēkaba gadatirgus - 7. oktobrī

12.00 – 16.00 tirgus un lustes Pilsētas dārzā, Kalna, Pils, Skolas un Liepājas ielā, Rātslaukumā

12.00 – gadatirgus atklāšana un sapazīšanās

12.10 – spēlē kapela “Lēnām pār tiltu”

13.10 – spēlē kapela “Hāgenskalna muzikanti”

14.10 – spēlē kapela “Saimniekdēli”

15.00 – sakoptāko īpašumu saimnieku godināšana

15.30 – spēlē kapela “Saimniekdēli”

16.00 – gadatirgus aizklāšana un atvadīšanās

18.30 – 23.00 Rudens ražas balle Jēkaba sētā kopā ar grupu “LaBamba”

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Tieši 12.00 ar mēra kundzes uzrunu un lielgabala zalvi jestrais jandāliņš un dižandele ies vaļā. Kā allaž četras stundas līdz 16.00 tirgus placī visapkārt skanēs, rībēs, kūpēs, smaržos, burbuļos, blēs, īdēs un kladzinās.

Rati, galdi, plaukti, kastes un kurvji līdz malām būs piekrauti ar ēdamiem, dzeramiem, pašu audzētiem un ražotiem lauku labumiem.

Tirgus ķēķī saimnieces pārsteigs ar pannās, kannās, toveros un katlos uz vietas gatavotiem saldiem, sāļiem, skābiem, asiem, rūgtiem un sīviem gardumiem.

Hercoga manufaktūrās – grebs, kals, pīs un vīs, gravā lidos cirvji un bultas, bet Medību pilī varēs aplūkot trofejas un nobaudīt eksotiskas uzkodas.

Mazie pavalstnieki griezīsies karuselī un iemēģinās roku rūķu rudens šeptēs, neizpaliks arī pārsteigumi, spēles, rotaļas un jampadrači.

Ar jestriem meldiņiem priecēs vismaz trīs kapelu spēlmaņi.

Liec aiz auss – sestdien, 7. oktobrī visi dodas uz Hercoga Jēkaba gadatirgu – iepirkties, iestiprināties, lielīties, izrādīties, satikties, mēles patrīt un kārtīgi izlustēties, lai mājās palicējiem pēcāk būtu ko nožēlot!