Spriež par Kuldīgas Rūpniecības preču tirgu

Kuldīgas novada Domē saņemts iesniegums no uzņēmēja Kaspara Bergmaņa, kurš izteicis vēlmi iegādāties Rūpniecības preču tirgus ēku un investēt tajā, tādējādi attīstot Rūpniecības preču tirgu.

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Pēteris Gobzemis norādīja, ka uzņēmumam kā tirgus apsaimniekotājam nav tādu līdzekļu, ko ieguldīt angāra pārbūvē, lai tas izskatītos ne tikai vizuāli labi, bet arī izveidotu tirgotājiem un pircējiem patīkamu vidi.

Tirgotāji piekrita, ka ēkai uzlabojumi nepieciešami, bet bažījās, vai potenciālais investors pārbūvi neveiks vairākus gadus, līdz ar to apdraudot tirgotāju darba vietas un iztikas pelnīšanu.

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa sacīja, ka gadījumā, ja tiks rīkota īpašuma vai nomas izsole, tad tajā tiks iekļauti nosacījumi par tirdzniecības funkcijas saglabāšanu.

Tirgotāji Rūpniecības preču tirgu labprātāk gribētu redzēt pilsētas centrā, piemēram, netālu no Kuldīgas Pārtikas preču tirgus.

Tāpat vairākkārt tirgotāji izteica vēlmi tomēr palikt pie pašvaldības kapitālsabiedrības “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem” kā tirgus apsaimniekotāja.

Domes priekšsēdētāja I.Bērziņa norādīja, ka tas rūpīgi jāizvērtē, vai uzņēmums var atļauties ņemt aizņēmumu bankā ēkas sakārtošanai.

Tika piedāvāts arī tirgotājiem pašiem pārņemt tirgu savā apsaimniekošanā. Tirgotāji atzina, ka nespēj savā starpā vienoties, turklāt arī šādu finanšu līdzekļu, ko ieguldīt ēkas sakārtošanā, nevienam neesot.

P.Gobzemis pastāstīja, ka jau sen meklētas piemērotas telpas Rūpniecības preču tirgus vajadzībām, piemēram, tagadējā veikala “Alandeko” ēkā Pilsētas laukumā 5, kad tas stāvēja tukšs, kādreizējā “Bērnu pasaulē” Smilšu ielā 12, veikala “Selver” ēkā Piltenes ielā 32 un citviet. Diemžēl piemērots risinājums nav bijis.

Sapulcē tika nolemts, ka potenciālajam investoram K.Bergmanim jātiekas ar tirgotājiem pirms Kuldīgas novada Domes Attīstības komitejas sēdes, kas notiks novembrī, un, kurā tiks spriests par tirgus tālāko likteni.

Domes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Gotfridsons sacīja, ka pašvaldība pastāvēs uz to, ka tirgum esošajā vietā, Piltenes ielā 25, jābūt arī turpmāk.

ANITA ZVINGULE