Izglītojamies darba aizsardzībā

Instruktāžu darba aizsardzībā vadīja SIA “Media Control” darba aizsardzības speciāliste/ugunsdrošības speciāliste Anita Garkalne.

Darba devēja pienākums ir: informēt nodarbinātos par darba vides riskiem, nopietnām un tiešām briesmām viņu darba vietās un plānotajiem vai veiktajiem pretpasākumiem; nodrošināt obligāto veselības pārbaudi nodarbinātajiem, kuri ir pakļauti darba vides riska faktoriem; instruēt darbiniekus darba aizsardzībā.

Savukārt darba ņēmēja pienākums ir veikt tikai tos darba pienākumus, kuros ir norīkots un apmācīts, darba laikā lietot individuālos vai kolektīvos aizsardzības līdzekļus (ja nepieciešams), ievērot darba aizsardzības instrukciju prasības, ievērot ugunsdrošības un elektrodrošības prasības, ziņot tiešajam darba vadītājam, darba devējam vai darba aizsardzības speciālistam par nelaimes gadījumu, ārkārtas situācijām, bojātu aprīkojumu, trūkumiem un nepilnībām darba vietā.

Darba aizsardzības sistēma ir izveidota, un visi pasākumi tās ietvaros tiek veikti saskaņā ar Darba aizsardzības likumu, kā arī citiem LR spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kas reglamentē nodarbināto drošību un veselības aizsardzību.

Pasākumu organizēja SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" finanšu direktors Jānis Ozoliņš, kurš uzņēmumā ir arī darba aizsardzības speciālists.

ANITA ZVINGULE