Dzīvokļi kvalificētiem speciālistiem

Viens no dzīvokļiem atrodas 1905. gada ielā 17, Kuldīgā, kuru klātienē apskatīja Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP) valdes priekšsēdētājs Pēteris Gobzemis un Īpašumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Dzintars Rušmanis. Remontdarbus dzīvoklī organizēja KKP speciāliste mājokļu jautājumos Kristīne Kuzmina.

Dzīvoklis speciālistiem sagatavots arī Kurmāles pagasta "Atvaros" un vēl viens Kuldīgā.

Pašvaldība izīrē pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu kvalificētiem speciālistiem ar profesionālo vai augstāko izglītību pašvaldības attīstības programmā ietvertās attīstāmajās nozarēs, kas ir nepieciešami uzņēmējdarbības veicināšanai pašvaldības administratīvajā teritorijā: vieglās un smagās rūpniecības nozarē, radošās industrijas nozarē, tūrisma nozarē, pakalpojumu sniegšanas nozarē, lauksaimniecības nozarē un meža nozarē. Savukārt speciālistiem valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanai šādās nozarēs: inženierzinātņu, izglītības un sporta, kultūras, veselības un sociālo pakalpojumu nozarē, pārvaldības organizēšanas un nodrošināšanas jomā, kā arī tiesībsargājošo institūciju un glābšanas dienestu darbiniekiem.

Kārtību, kā tiek sniegta palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā, nosaka Kuldīgas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2010/7 “Par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā Kuldīgas novadā” un to grozījumi Nr. 2016/9.

ANITA ZVINGULE, teksts un foto