Aicinām pieteikties ēku siltināšanas programmai

IMG 2459 LSIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” apsaimnieko 354 mājas pilsētā un pagastos. Izvērtējot ēku tehnisko stāvokli, secinājām, ka desmit ēkām energoefektivitātes paaugstināšana būtu ļoti nepieciešama. Esam izsūtījuši vēstules ar aicinājumu pieteikties ēku siltināšanas programmai iedzīvotājiem šādās mājās: Piltenes ielā 14 un 26, Dzintaru 8 un 9, Lapegļu 6, Vakara 1, Vīgriežu 3 un Gaismas ielā 4, Kuldīgā, kā arī “Tērcēm” un “Pārslām” Kuldīgas novada Pelčos. Šīs ēkas iepriekš nav siltinātas.

AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” sadarbībā ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku līdz 2020. gadam plāno līdzfinansēt ap 1030 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Latvijā, kopējam piesaistītajam finansējumam sasniedzot 301 miljonu eiro. Būtiskākie ieguvumi no ēkas siltināšanas ir tādi, ka samazinās apkures izmaksas, tiek uzlabots ēkas vizuālais un tehniskais stāvoklis, tiek uzlabots mikroklimats telpās, kā arī palielinās dzīvokļu vērtība.

Aicinām iedzīvotājus daudzdzīvokļu dzīvojamajās ēkās pieteikties ēku siltināšanas programmai. Mēs ar lielāko rūpību palīdzēsim šos projektus īstenot.

Ar Eiropas fondu finansiālu atbalstu ir nosiltinātas ēkas Gaismas ielā 3 un 11, Kuldīgā un “Atmodas” Kurmāles pagasta Priedainē. Savukārt vairākas ēkas tika nosiltinātas jau pirms pieejamā struktūrfondu atbalsts, visas izmaksas sedzot pašiem iedzīvotājiem.

Kā pašvaldības dzīvokļu apsaimniekotāji, ikdienā lielu darbu ieguldām, rūpējoties par dzīvojamā fonda atjaunošanu. Nule kā izremontētas telpas Kuldīgas novada Rumbas pagasta Mežvaldē, Ciema ielā 2, un teju kā noslēgusies cenu aptauja par remontdarbu veikšanu pašvaldības dzīvoklī 1905. gada ielā 17, Kuldīgā. 2015. gadā Kuldīgas pilsētā izremontējām 9 pašvaldības dzīvokļus, bet Kuldīgas novada pagastos – 14. Savukārt 2016. gadā pilsētā sakārtojām 3 pašvaldības dzīvokļus, bet pagastos – 10. Kopumā KKP apsaimnieko 1158 dzīvokļus (pilsētā 456, bet pagastos – 702).

Pavasarī katrs ķersimies klāt pie sava mājokļa un īpašuma teritorijas sakopšanas darbiem. Uzspīdot saules stariem, tā vien gribas uzmeklēt grābekli un sākt apkārtnes uzpošanu pēc ziemas miega. Sakārtojot lietas sev apkārt, raisās pozitīvas emocijas. Lai mums pavasarī labs noskaņojums un darbi raiti veicas!”